Şahitler neden birbiri ardına ölü bulunuyor

Güncelleme Tarihi:

Şahitler neden birbiri ardına ölü bulunuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2016 18:38

NSU Cinayetleri için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplantılarına katılan TBB Sözcüsü İlker Duyan, devam eden dava hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Berlin Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) de gerçekleştirilen toplantıya basın mensupları ve konuya duyarlı bazı vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

NSU terör örgütünün katlettiği insanların anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan toplantıda konuşan İlker Duyan, TBB olarak kendilerinin ve komisyondaki milletvekillerinin, cinayetlerde kurumsal bir ırkçılığın ve bağlantılarının olduğu konusunda kanılarının giderek arttığını söyledi. Binlerce dosyası olan ve yüzlerce şahidin dinlendiği davada şimdiye kadar hala kimlerin hangi suçla suçlanacağının ortaya çıkmadığını belirten Duyan, bazı kişilerin korunduğunu ya da bazı şeylerin ortaya çıkarılmak istenmediğini söyledi.

DELİLLER KAYBOLUYOR

NSU cinayetleri dava sürecinde ilginç olayların da yaşandığına değinen TBB sözcüsü Duyan, şunları söyledi:
“Davada bazı vahim durumlar da yaşandı. Konuyla ilgili olarak mahkemede dinlenmek istenen beş şahit vardı. Bu kişiler ya çeşitli yerlerde öldürülmüş olarak bulundu ya da garip bir şekilde aniden hastalanarak hayatlarını kaybettikleri bildirildi. Mesela bunlardan ikisi park yerinde arabalarında yakılmış olarak bulundu. Yine bir tanesinin şeker hastalığından öldüğü duyuruldu; fakat daha sonra başka bir bilirkişi bu şahsın ölümüne fare zehrinin sebep olmuş olabileceğini söyledi. Şimdi yeni bir komisyon yeni bir adli tıp raporuna yöneldi. Burada biz işin içinde derin devletin olduğu kanaatindeyiz ki bu da protokole geçti. Çünkü deliller kayboluyor, yakılıyor, şahitler birbiri ardına ölüyor.”

Haberin Devamı

İlker Duyan, NSU terör örgütünün sadece davaya konu olan 10 kişinin ölümünden değil, Almanya’da farklı zamanlarda farklı yerlerde gerçekleştirilen göçmenlere yönelik 158 faili meçhul cinayetin de sorumlusu olmuş olabileceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!