Şahinkaya Dağı, kaya tırmanışçılarının yeni gözdesi

Güncelleme Tarihi:

Şahinkaya Dağı, kaya tırmanışçılarının yeni gözdesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2018 13:39

Şahinkaya Dağı, kaya tırmanışçılarının yeni gözdesi

Haberin Devamı

Aleyna BAYRAM/TRABZON, (DHA)- TRABZON Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü'nün (TEDAK) 25'inci yılı anısına Düzköy ilçesi Doğankaya Mahallesindeki Şahinkaya’da, bu yıl 2'inci Uluslarası Kaya Tırmanış Festivali düzenleniyor.

31 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival öncesi dünyaca ünlü İsveçli Tırmanıcı Michel Piola ve Türkiye’nin önde gelen 8 tırmanıcısı Güneş Ergüden, Mustafa Kalaycı, Mümin Karabaş, Öztürk Kayıkçı, Süleyman Vardal, Volkan Özkan, Yahya Koç ve Tunç Fındık ile beraber kaya tırmanışı yapacak sporcular bölgeye gelmeye başladı.

'ÜRÜN ÇEŞİDİNİ ARTTIRMAMIZ LAZIM'

Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Şahinkaya'yı yeni tırmanış cenneti olarak işaret ederek, "Şehrimizde Turizm çeşitliliğini arttırmamız lazım ki şehrimize gelen turist yapısı da çeşitlenmiş olsun" dedi. Yapılan etkinliğin bölgenin turizm çeşitliliğine önemli katkı sağlayacağına değinen Ayvazoğlu, "Antalya Geyik Bayırı'nda ki veya Nevşehir Aladağlar'da ki gibi tırmanış özelliğine sahip sanki özel olarak tutamaklı yapılmış gibi bir kaya yapısına sahip Şahinkaya dağı, bu özelliğinden dolayı tırmanışçıların dikkatini çekiyor. Dolayısı ile bizde bunu değerlendirmek istedik. Şehrimizin turizm potansiyeli her geçen gün artmakta fakat biz bunu çeşitlendirmeliyiz diye düşünüyoruz. Ürün çeşidini arttırmamız lazım ki şehrimize gelen turist yapısı da çeşitlenmiş olsun" dedi.

 Ayvazoğlu, Düzköy'ün doğal yapısının turizm açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Düzköy'ün var olan bir doğal yapısı görülmeye ve gezilmeye değer. Bunun yanı sıra ilçenin kültürel alt yapısı da çok dikkat çekiyor. İlçe aynı zamanda Çal mağarası gibi bir mağaraya da ev sahipliği yapıyor. Tabiat özellikleri ve endemik bitki özellikleri açısından da ilgi çeken özellikleri içerisinde barındırıyor. Şahinkaya Dağı'nın da tırmanış için doğal yollarla oluşmuş özel tutanaklarının da olması orayı cazip bir yer haline getirdi ve turizm çeşitliliği açısından önemli bir yer olarak önümüze koydu" diye konuştu. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!