Şahinbeyli girişimciler mezun oldu

Güncelleme Tarihi:

Şahinbeyli girişimciler mezun oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 17:07

Şahinbeyli girişimciler mezun oldu

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi, İŞKUR l Müdürlüğü ve KOSGEB arasında 2015 yılı içerisinde vatandaşların kendi işlerini kurmaları amacıyla başlatılan kursu tamamlayan 172 kursiyer sertifikasını aldı.

Şahinbey Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen törene ev sahipliği yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yanı sıra AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcıları ve kursiyerler katıldı. Şahinbey Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB arasında müşterek yapılan projeyle eğitim alan kursiyerlere 70 saat süren eğitim sırasında günlük 20 lira ödenek verildi. Kursiyerler tamamladıkları kurs sonrasında, aldıkları sertifika ile birlikte KOSGEB'e başvurarak, 50 ve 100 bin lira kredi almaya hak kazanacak.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan “Gaziantep girişimci bir kent. Girişimci olduğu içinde bu bölgeye her zaman öndelik yaptı ve ilkleri gerçekleştirdi. Bende esnaflıktan gelen bir kardeşinizim. Bakkallıktan başlayan iş hayatımız halıcılığa kadar gitti. Şuanda ise memleketimize dört dönemdir milletvekili olarak hizmet ediyorum. Sizlere hizmet etmek bizim için onurlu bir görev. Özellikle sizlerin girişimcilik ruhu iş hayatına atılma ruhu çok önemli. Özellikle hanım kardeşlerimizde bu konuda çok gayretliler. Buda bize mutluluk veriyor" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yaptığı çalışmalardan guru duyduklarını belirterek, “Böyle hayırlı organizasyonlarda bulunmaktan heyecan duyuyorum. Biz Ankara'da 13-14 yıldır ülkeye hizmet veren bir kadronun içerisinde bulunuyoruz. Sizlerin bize verdiği emaneti en iyi şekilde taşıyoruz. Eski bir yerel yönetici olarak Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yaptığı çalışmalardan iftihar ediyorum. Her geldiğimizde bize ayrı bir heyecan yaşatıyor" diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kendisini en çok heyecanlandıran kursun girişimcilik kursu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Şahinbey Belediyesi olarak tesislerimizde şuan 33 bin aktif olan kursiyerimiz var. Şuana kadar verdiğimiz kurslarla 230 bini aştık. Ancak beni en çok heyecanlandıran kurslardan bir tanesi girişimcilik kursu. Çünkü bir insanı iş sahibi yapmak. Onun etrafında başka insanları iş sahibi yapmak gerçekten çok önemli. Gazianteplilerinde fıtratına uygun bir iş. Bütün Gazianteplilerin ruhunda girişimcilik ruhu var. Antep'te ortak iş çok uzun ömürlü olmuyor deniyor. Bende Aslanlar ormanda tek gezer diyorum. Gazianteplilerin ruhunda girişimcilik ruhu olduğu için iş kurmaya korkusuzca atılıyorlar. Son olarak 172 kursiyerimiz daha sertifikalarını aldı. Hepsi de kendi alanlarında işlerini kuracaklar. Hükümetimizin bu konuda önemli destekleri var. Kurs boyunca giderlerin karşılanması için belirli miktarda ödeme yapılıyor. Ayrıca sigortaları yapılıyor. Artı 50 bin lira hibe ve ayrıca 150 bin lirada faizsiz kredi veriliyor ki bu gerçekten de çok önemli bir destek. Hükümetimize ve bu kanunu çıkaran milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Devlet Millet el ele bir bütün içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sürdürmeye de devam edeceğiz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!