Şahin Tepesi'nde detaylı temizlik

Güncelleme Tarihi:

Şahin Tepesinde detaylı temizlik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2018 10:34

Şahin Tepesi'nde detaylı temizlik

Haberin Devamı

İZMİR'in Konak ilçesine bağlı Gültepe semtinde, Şahin Tepesi olarak bilinen bölgede belediye ekipleri tarafından detaylı bir temizlik yapıldı.

İzmir Körfezi'ne bakan manzarası, kente hakim konumuyla özellikle hafta sonları birçok kişinin geldiği, ancak etrafa atılan atıklar yüzünden çöplük haline gelen Şahin Tepesi, Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizleniyor. Ormanlık alanın da yer aldığı bölgeden cam şişe, naylon poşet, pet şişe, çeşitli katı atıklar ve kurumuş ot yığınları toplanıyor. Çok geniş bir alanda yapılan temizliğin ilk gününde yaklaşık 5 ton çöp toplandı. Yetkililer, bölgede yapılan temizliğin birkaç süreceğini belirtti.

Detaylı temizliğin ormanlık alanın devamında yer alan Konak Belediyesi Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı'nın çevresini de kapsayacağını dile getiren yetkililer, sıcak havalar nedeniyle şişelerin mercek görevi görebileceğine ve kuru otların tutuşmasıyla orman yangını çıkabileceğine dikkat çekti. Yetkililer, hem bölgede yaşayan hem de manzarası nedeniyle Şahin Tepesi'ne gelen vatandaşlara, çevreye karşı daha duyarlı olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Sıcak havaya rağmen gün boyu çalışan ekipler, birkaç gün içinde bölgeyi istenmeyen kokulardan ve görsel kirlilikten tamamen arındıracak.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!