Sahillerde atık kirliliğine dikkat çektiler

Güncelleme Tarihi:

Sahillerde atık kirliliğine dikkat çektiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2018 13:01

Sahillerde atık kirliliğine dikkat çektiler

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA Kaymakamı Hakkı Uzun ve Belediye Başkanı Yusuf Göven, kirliliğe dikkat çekmek için sahilde temizlik yaptı.

Kumluca Belediyesi Temizlik İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçeye bağlı Kum Mahallesi sahilinde atık ve çöp toplandı. Atık ve çöp toplama kampanyasına Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun ve Belediye Başkanı Yusuf Göven de katıldı. Sahillerdeki kirliliğine dikkati çekmek amacıyla temizlik çalışmasına katıldıklarını belirten Başkan Yusuf Göven, yaz döneminde sahile gelenlerin giderken çöplerini geride bıraktığını ve kirliliğe neden olduğunu söyledi.

Sahile gelen vatandaşların daha korumacı bir yaklaşım içinde olması gerektiğine değinen Başkan Göven, "Personelimizden destek alarak atıkları caretta caretta yuvalarına zarar vermeden topladık. Kumluca sahilinde yapılan temizlik çalışmasıyla temizliğe dikkat çekmeyi hedefledik. İlçe olarak geniş bir sahile sahip olmamız büyük avantaj. Sahillerimizi bilinçsizce kullanarak kirletmeyelim, buraları temiz tutmak hepimizin görevidir. Halkımızdan daha temiz bir çevre daha temiz bir sahil ve daha temiz bir deniz konusunda duyarlı olmalı. Kaymakamımız Hakkı Uzun, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimize kampanyamıza katıldığı için teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan temizlik çalışmasından sonra bitkisel atıklar organik atık depolama alanına, ambalaj atıkları da geri dönüşüm alanına diğer atıklar ise bertaraf edilmek üzere düzenli depolama alanına gönderildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!