Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı devir teslim

Güncelleme Tarihi:

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı devir teslim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2018 14:22

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı devir teslim

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan’ın emekliye ayrılması nedeni ile devir teslim töreni gerçekleştirildi.
'TCSG-704 Yaşam Gemisi’nde düzenlenen törene Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Mustafa Kahveci, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Ziyaeddin Cavlak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve askeri personel katıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende devir teslim yapacak Albay Fatih Erhan’ın forsu arya edilerek Albay Oğuz Bavbek’in forsu toka edildi.
Törende konuşan Vali Su, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı’nın Albay Erhan komutasında vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlayabilmek için üstün bir anlayışla çok önemli görevleri yerine getirdiğini dile getirdi.
Mersin’e vermiş olduğu hizmetlerden ve yürüttüğü başarılı çalışmalardan dolayı Albay Erhan’a teşekkür eden Vali Su, Albay Erhan ile beraber çalışmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyleyerek, bundan sonraki hayatında ailesiyle birlikte mutlu ve huzurlu bir hayat sürmesini temenni etti. Vali Su, konuşmasının devamında yeni komutan Albay Oğuz Bavbek’e Sahil Güvenlik Akdeniz Komutanlığı’ndaki görevinde başarılar diledi.
Albay Erhan ise 2013 yılı ağustos ayında devraldığı görevi komuta ettiği süre içerisinde tüm görevleri personeli ile birlikte her zaman en başarılı bir şekilde icra etmenin gayreti içerisinde olduklarını dile getirdiği konuşmasında, görev süresi boyunca hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen başta Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan olmak üzere, Vali Su, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile Mersin halkına şükranlarını sundu.
Görevi devralan Albay Bavbek de, sahip olunan imkan ve kabiliyetlerle Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı’nın vizyon ve misyonu gereği deniz yetki alanlarında, ulusal ve uluslararası hukuku etkin kılma, kişilerin can ve mal güvenliğini sağlama ve denizlerde güven veren daha etkin ve saygın bir sahil güvenlik komutanlığı olmanın temel hedefleri olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından Albay Erhan’a Vali Su tarafından hizmetleri anısına fors ve şilt verilmesi ile tören sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!