SAHADA ADALET İSTİYORUZ

Güncelleme Tarihi:

SAHADA ADALET İSTİYORUZ
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2012 00:00

Son üç hafta içinde oynadıkları Elazığ ve Sivas maçlarında mağdur olduklarını iddia eden Enis Safi, dert yandı.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin Medyadan Sorumlu Asbaşkanı, spor kamuoyunu sukunet ve akla davet etti.

“Fenerbahçeli Caner’in Eskişehir’de oyundan atışılıyla ilgili yaşananlara da dikkat çeken Safi, “Çıkan gürültü inanılmaz. Tüm tv spor programları, gazeteler, internette kıyamet kopuyor. Peki o pozisyonda Caner değil de Veysel atılsaydı aynı gürültü çıkarmıydı? Elbette hayır.”

“Gençlerbirliği’nin fair play ödüllü bir takım olduğunu hatırlatan Safi, “Futbolcumuz, teknik kadromuz, yönetimimiz ve seyircimiz örnek gösteriliyor. Yıllardır futbola zarar verebilecek hiç bir olumsuzluk yaşanmadı. Buna rağmen biz bile isyan noktasına geldik.”

Gençlerbirliği’nin Medyadan sorumlu Asbaşkanı Enis Safi, Fenerbahçe maçı öncesi yaşananlara dikkat çekti ve “Biz sadece adalet istiyoruz. Rakibimize de bize de haksızlık yapılmasın” dedi.
Teknik Direktör Fuat Çapa ile birlikte Hürriyet Ankara Spor Servisi’ni ziyaret eden Safi, son dönemde çok can sıkıcı olaylar yaşandığını işaret ederek, spor kamuoyunun “Sakin ve akil” olması gerektiğini dile getirdi. Başkentin Süper Ligdeki temsilcisi Gençlerbirliği’nin Asbaşkanı Safi, kendi sahalarındaki Elazığspor ve Sivasspor maçlarında hakem hataları nedeniyle puan kaybettiklerini ifade ederek, “Elazığ maçındaki hataydı derken, Sivasspor maçında da bir facia yaşadık. Hakem Göçek, Hurşut’a yapılan penaltıyı çalmadığı gibi yardımcısıyla birlikte bu pozisyon devamında Sivaspor’un attığı goldeki açık ofsaytı da belirleyemedi. Bir pozisyonda yapılan ardışık iki hata nedeniyle yenik duruma düştük. Sonra beraberliği sağladık ama kazanacağımız karşılaşmada bir puanla yetinmek zorunda kaldık. Son dönemde yaşadığımız hakem hatalarıyla yitirdiğimiz, 5 puana ulaştı” diye konuştu.

Haberin Devamı

UMARIM BİZİM MAÇA YANSIMAZ

Fenerbahçeli Caner’in Eskişehir’de oyundan atışılıyla ilgili yaşananlara da dikkat çeken Safi, “Çıkan gürültü, inanılmaz. Tüm tv spor programları, gazeteler, internette kıyamet kopuyor. Peki o pozisyonda Caner değil de Veysel atılsaydı aynı gürültü çıkarmıydı? Elbette hayır... Yaşananlar ve sonrasında olanlar, gerçekten hayret verici. Türk Futboluna yazık ediliyor. Fenerbahçe maçında yaşanan olumsuz durum, dilerim bu hafta bizim oynacağımız maçı da etkilemez. Görevlendirilecek hakem, umarım geçen haftanın gerginliğini bize yansıtmaz” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

SAHADA HAKEDEN KAZANSIN

Gençlerbirliği’nin fair play ödüllü bir takım olduğunu hatırlatan Safi, “Futbolcumuz, teknik kadromuz, yönetimimiz ve seyircimiz Türk Futbolunda örnek gösteriliyor, ödül alıyor. Yıllardır futbola zarar verebilecek hiç bir olumsuzluk yaşamadık. Buna rağmen biz bile isyan noktasına geldik. Kimseden torpil, avantaj, ayrıcalık istemiyoruz. Bizim oynadığımız karşılaşmalarda hem bize hem de rakibimize haksızlık yapılmasın. Sahada hakeden hakkını alsın. Biz sadece adalet istiyoruz” dedi.

ADALETLİ DAVRANIŞ BİÇİMİ

Enis Safi, benzeri örneklerin Avrupa da olduğunu ancak adaletli bir davranış biçiminin uygulandığını ifade ederek şunları söyledi:
“Avrupa’da hakem haksız kırmızı kart gösterince iptal edilebiliyor ya da maçın görüntüleri izlendikten sonra da ceza veriliyor. Bizde de bu uygulamalar yapılabilir. Benim futbolcum neden haksız yere kart görsün ya da ceza alsın” şeklinde konuştu. Sivasspor maçında çıkan olayların sorumlusunun Rıza Çalımbay olduğunu söyleyen Safi, “Bu pozisyonda hem Tosiç hem de Petroviç sarı kart gördü. Olayların müsebbibi Sivas yedek kulübesine ihtar gelmedi. Sarı kartlar, cezalar hep bize oluyor. Birkaç haftadır hep bize haksızlık ediliyor, sonuç olarak adalet istiyoruz”

Haberin Devamı

DİLERİM KİMSE MAĞDUR OLMAZ

Teknik Direktör Fuat Çapa, kendilerinin sadece futbolu düşündüklerini ve her maçta sahaya kazanmak hedefiyle çıktıklarını belirterek, “Gençlerbirliği, geçen sezondan daha iyi bir takım olma yolunda hızla ilerliyor. Eksiklerimiz var, gün geçtikçe kapatıyoruz. Zaaflarımızı her geçen gün gideriyoruz. İnsanların seyretmekten zevk alacaağı bir takım olma yolunda hızla ilerliyoruz. Zaman zaman hızımızı kesen, hevesimizin temposunu düşüren hatalara mutahap oluyoruz. Sonuçta ‘hakemler de insandır ve her insan gibi hata yapar’ diyoruz. Ancak kırılıyoruz. Sivasspor maçında da mağdur olan taraf bizdik. Verilmeyen bir penaltı devamında yediğimiz ofsayt gol, maçın skorunu değiştirdi. Daha önceki haftada oynadığımız Elazığspor maçında hakem, kalecimizi haksız biçimde oyundan attı. Zaten görüntüler her şeyi açıklıyor, yorumcular da söylediklerimizi doğruluyor. Haksızlığa uğramış iki takımın bu haftaki maçında dilerim kimse mağdur olmaz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!