Sağlıkta işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkta işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2015 01:38

ASO ile Bilkent TTO’nun işbirliğinde düzenlenen Sağlık Odaklı Üniversite Sanayi İşbirliği Çalıştayı yapıldı. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, son dönemde iki medikal projeyle sağlık alanındaki işbirliğine katkı sağladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ankara Sanayi Odası’nda (ASO) gerçekleştirilen Sağlık Odaklı Üniversite Sanayi İşbirliği Çalıştayı’nda konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye’deki eğitim sisteminin yeniden kurgulanması gerektiğini belirtti. Başkan Özdebir şunları söyledi:
“Üniversiteler, mesleki eğitim ve akademik kariyer şartları, çağın ve teknolojik gelişmenin ihtiyaçlarına göre mutlaka gözden geçirilmelidir. Bu doğrultuda üniversite sanayi işbirliğini geliştirmeliyiz. Ülkemizde çoğu faal durumda olan 50'ye yakın teknoloji geliştirme merkezi var. Bu teknoparklarda yeni işbirliği modelleri bulmak ve teknoparklarımızı daha faal ve etkin hale getirmek zorundayız. Bilgiyi analiz edebilen ve yeni problemleri çözebilen nesillere ihtiyacımız var. ASO olarak üniversite-sanayi işbirliğine büyük önem veriyoruz. Son dönemde gerçekleştirdiğimiz 2 medikal projeyle sağlık alanında bu işbirliğini geliştirmeyi hedefliyoruz.”

MERAKLI BİREYE İHTİYAÇ VAR

Haberin Devamı

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar ise, eğitimde bilginin yanı sıra çalışkanlığın, merakın, girişimciliğin ve yaratıcılığın önemli olduğunun altını çizdi. Prof. Atalar, “Eğitim sistemimiz meraklı bireyler yetiştirmek üzerine kurulmalı. Ancak bizim eğitim sistemimiz böyle değil, her şey planlı” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Dr. Fuat Kantarcı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Girişimciliği Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanı Fatih Kemal Öztürk, TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Emel Öder Fırat ve H2020 Sağlık Alanı Ulusal İrtibat Noktası Uzmanı Ayşe Özge Gözay, “Üniversite ve İş Dünyasının Yararlanabileceği Ar-Ge Fon Programları” hakkında birer sunum yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!