Sağlıkçılar 'yaşam destek' eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkçılar yaşam destek eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 11:08

Sağlıkçılar 'yaşam destek' eğitimi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ALANYA Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde görevli sağlık çalışanlarına, yaşam destek eğitimi verildi.

Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi toplantı salonundaki eğitim, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli acil tıp uzmanı Dr. Emine Marçıl tarafından verildi. 'Bir doğru bin hayat kurtarır' temasıyla düzenlenen eğitim 43 sağlık çalışanı katıldı. Dr. Emine Marçıl, herhangi bir nedenle dolaşımı ve solunumu durmuş bir bireye uygulanacak yeniden canlandırma işlemi hakkında bilgiler verdi. Yaşam desteğinin hayati fonksiyonları olmayan bir hastada; kalbin, akciğerin ve beynin yeniden canlandırılması olduğunu kaydeden Dr. Marçıl, ani kalp durmalarının çok önemli bir sağlık problemi olduğuna değindi.

Gerek hastane içerisinde gerekse hastane dışında azımsanmayacak kadar ani ölümle karşılaşıldığını vurgulayan Dr. Emine Marçıl, "her ne kadar diğer sağlık birimlerine nazaran ağız ve diş sağlığı merkezlerinde bu tip vakalar nadir görülse de her an hazır olmak ve hayat kurtarmak biz sağlık çalışanlarının asıl misyonudur. Bu misyon dahilinde biz de her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim veriyoruz" dedi.

Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Ali Kurşun ise 'önce hasta güvenliği' parolasıyla eğitim programına katıldıklarını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!