Sağlıkçılar kadro istedi

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkçılar kadro istedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2018 16:24

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları, son çıkan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile taşeron işçilere kadro hakkı veren yasa kapsamına girmediklerini ve işsiz kalacaklarını belirterek kadro istedi.

Haberin Devamı

Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, ‘personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı’ ve ‘yaklaşık maliyetinin yüzde 70’lik kısmının personel gideri olması’ gerektiğini belirten KHK maddeleri nedeniyle hastanedeki 250 personelin yasa kapsamına giremediğini vurguladı.Hastane önünde açıklama yapan sağlıkçılar, ‘15 Temmuz’da biz senin yanındaydık sen bizi niye yalnız bıraktın’, ‘Tüm kamuda çalışan yemek personeline kadro’ dövizleri taşıdı. İşsiz kalacaklarını savunarak taşerona kadro hakkı tanıyan yasadan yararlanmak istediklerini belirten grup adına açıklama yapan Yunus Bulut şunları söyledi:

15 YILDIR HİZMET VERENLER VAR

“Bizler MR, tomografi, yemekhane sterilizasyon, kan alma, bilgi işlem, laboratuvar personeli olarak yaklaşık 2 ile 15 yıl arasında hastanede tam zamanlı hizmet vermekteyiz. Son çıkan KHK’da personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ve yaklaşık maliyetin yüzde 70’lik kısmının personel gideri olması’ gerektiğini belirten maddelere uymadığımız için kapsam dışı kalmaktayız.

Haberin Devamı

ŞEHİR HASTANESİ AÇILINCA İŞSİZ KALACAĞIZ

Planlanan Şehir Hastaneleri projesi hayata geçtiğinde bizler direk işsiz kalıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; biz ve bizim gibi Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde devletine ve milletine hizmet eden, asıl işi yapan taşeron işçilerin sesini duyacağınıza, bizimle ilgili bir çalışma yapacağınıza inanıyoruz.”



BAKMADAN GEÇME!