Sağlık-Sen'den Türk Tabipler Birliği’ne tepki

Güncelleme Tarihi:

Sağlık-Senden Türk Tabipler Birliği’ne tepki
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2018 17:59

Sağlık-Sen'den Türk Tabipler Birliği’ne tepki

Haberin Devamı

Hakan KALELİ/SİVAS, (DHA)- SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Çalışanları (Sağlık-Sen) Sivas Şube Başkanı Efe Zileli, Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nın sona erdirme çağrısına tepki göstererek terörle mücadeleyi savaş olarak görenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
Zileli, sendika binasında yaptığı açıklamada Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini Fırat Kalkanı harekatı ile başlayan terörle mücadelenin Zeytin Dalı Harekatı ile devam ettiğini söyledi. Milletin tüm unsurlarıyla bu operasyonu desteklediğini ifade eden Zileli, "Ülkemizin her kritik aşamasında bazı sözde meslek örgütleri terör dili kullanarak terör savunuculuğu yapmaktadır. Bu örgütlerden biri de Türk Tabipler Birliği'dir. Milli konularda, milletimizin ve temsil ettiği hekimlerin yanında duruş sergileyemeyen Türk Tabipler Birliği yaptığı açıklamayla terörle mücadeleyi savaş olarak nitelemiş ve bu mücadelenin hemen sona erdirmesi çağrısında bulunmuştur. Bu örgüte tavsiyemiz, ilgili makamlara çağrımız, tabipler birliğinin isminde ki Türk ifadesinin çıkarılmasıdır. Terörle mücadelelerde ülkesinin çıkarlarını savunmayan, miletinin yanında olmayan, doktor arkadaşlarımızın görüşlerinin ve düşüncelerinin aksine terör diliyle konuşarak teröre hizmet eden sorumsuz TTB kapatılsın. Sağlık-Sen olarak söz konusu açıklamayı şiddetle ve lanetle kınıyor, terör ve örgütlerini destekleyici bu açıklamadan dolayı cumhuriyet savcılarımızı göreve çağırıyoruz" dedi.
Savaş ile terörle mücadeleyi bilemeyecek cehaletteki kişilerin başkalarına akıl vermelerinin hadleri olmadığını vurgulayan Zileli, "Devletler arasındaki silahlı mücadeleye savaş, terör unsurlarını yok etmeye yönelik yapılana ise terörle mücadele denir. Terör örgütlerine karşı yapılan operasyona savaş demek iyi niyetten uzak bir yaklaşımdır." diye konuştu. Zileli, Türk Tabipler Birliği Sivas Şubesi'nin çağrıya destek vermediğini, destek verenler hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!