Sağlık müdürüne jet doçentlik suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Sağlık müdürüne jet doçentlik suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2011 00:00

Ankara Tabip Odası Başkanı Bayazıt İlhan, “Şimdi de ‘jet yardımcı doçentlik’ çıktı. Geçen hafta Ankara İl Sağlık Müdürü aynı yöntemle yardımcı doçent oldu. Tüm bunlara itiraz ediyoruz ve kabul etmiyoruz” dedi.

Hekimler, “Tam Gün Yasası ve Performansa Dayalı Ücret Uygulamasını” protesto etmek, “özlük haklarının korunmasını” istemek amacıyla iki günlük iş bırakma eylemi başlattı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Konferans Merkezi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, ellerinde “Yerli, yabancı yok, biz de hekimiz”, “Performans hasta eder”, “Uykusuz doktor ölüm demektir”, “Puanları Mario toplasın” “Çok ses, tek yürek, bu bilek bükülmeyecek” yazılı dövizler taşıdı ve “Dikkat sağlık tehlikede”, “Bu iş yerinde grev var “ yazılı pankart açtılar.

Ankara Tabip Odası Başkanı Bayazıt İlhan, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“2023 programında Türkiye’de hekim sayısı iki katına çıkarılmak isteniyor ama niteliğinden bahsedilmiyor. Birbiri ardına açılan eğitim hastanelerinde hiç ameliyat yapmadan cerrah yetişiyor. Eğitim araştırma hastaneleri ‘jet profesörlerin’ cirit attığı yerler haline geldi. İnsanlar bir günde profesör oluyor. Böyle profesörlük olur mu? Buna itiraz ediyoruz. Geçen hafta da Ankara İl Sağlık Müdürü yine aynı yöntemle yardımcı doçent oldu. Şimdi de ‘jet yardımcı doçentlik’ çıktı. Tüm bunlara itiraz ediyoruz ve kabul etmiyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!