Sağlık çalışanları kan ve kök hücre bağışı

Güncelleme Tarihi:

Sağlık çalışanları kan ve kök hücre bağışı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 11:25

Sağlık çalışanları kan ve kök hücre bağışı

Haberin Devamı

TÜRK Kızılay’ı Ege Bölge Müdürlüğü ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile kan ve kök hücre bağışı kampanyası düzenlendi.

Tepecik EA Hastanesi’nde bu yıl ikinci kez düzenlenen kampanya çerçevesinde, Türk Kızılay’ı Ege Bölge Müdürlüğü’nün hastanede kurduğu stantlarda hastane çalışanları ile hasta yakınları kan ve kök hücre bağışında bulundu.  Çalışanlardan yoğun ilgi gören kampanya, hastane bünyesinde belirli aralıklarla tekrarlanacak. Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu, kök hücre tedavisinin ise sağlıkta çok geniş bir kullanım alanı bulunduğunu ifade eden Tepecik EAH Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, şunları söyledi:

“Bu konuda toplumda bir farkındalığın oluşturulması gerekiyor. Bu kampanyanın hastane olarak bizim için ayrıca bir önemi var. Avrupa İmmünoloji Federasyonu’nun akreditasyonu olan Türkiye’deki iki laboratuvardan biri bizim hastanemize bağlı, kemik iliği ve organ nakli yapıyoruz. Kan hastalıklarında çok geniş bir hasta grubunu çocuk kliniğimiz takip ediyor. Ayrıca Çocuk Hematoloji Onkoloji Kliniğimiz İzmir’in ve Batı Anadolu’nun en önemli referans merkezlerinden birisi. Bu kampanya vesilesiyle bir taraftan vatandaşlık görevimizi yaparken hastane olarak da sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!