Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 16:15

- "Birileri laf üretir, AK Parti icraat yapar. Birileri bölücülük yapar, AK Parti kardeşlik der. Birileri yakar, yıkar, çukur kazar, AK Parti ise imar yapar. Biz imar, inşa, kardeşlik, birlik ve beraberlik, 78 milyonun kardeşliğinin peşindeyiz"- "Birlik, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacımız var. Hep birlikte, bölmek, parçalamak, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere, biz birlikte büyük bir milletiz diyoruz"

Haberin Devamı

VAN (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Birileri laf üretir, AK Parti icraat yapar. Birileri bölücülük yapar, AK Parti kardeşlik der. Birileri yakar, yıkar, çukur kazar, AK Parti ise imar yapar. Biz imar, inşa, kardeşlik, birlik ve beraberlik, 78 milyonun kardeşliğinin peşindeyiz" dedi.

Müezzinoğlu, Van'da, Sağlık Bakanlığınca 130 milyon lira harcanarak yapılan 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk ve 200 yataklı Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) Hastanesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, 14 yılda sağlık alanında çok önemli değişim ve dönüşüm sağladıklarını belirtti.

Hizmetlerin merkezine insanları alarak gece gündüz çalıştıklarını, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Müezzinoğlu, Van'da AK Parti hükümetleri döneminde 2 bin 976 yatak kapasiteli yeni nitelikli hastaneler inşa ettiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Müezzinoğlu, sağlık alanında gelişmiş ülkelerde olan bütün imkanların burada da olması için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, "Van'da şu anda açılışını yaptığımız bu hastanede 118 yoğun bakım yatağımız var. 2002'de bu rakam sadece 22 idi. Şu anda yaptığımız bu hastanedeki yoğun bakım yataklarımızla birlikte yoğun bakım yatak sayımız 600'ün üzerine çıkıyor. Birileri laf üretir, AK Parti icraat yapar. Birileri bölücülük yapar, AK Parti kardeşlik der. Birileri yakar, yıkar, çukur kazar, AK Parti ise imar yapar. Biz imar, inşa, kardeşlik, birlik ve beraberlik, 78 milyonun kardeşliğinin peşindeyiz" diye konuştu.

Kazakistan'da 2 yıl önce kaza yapan bir tır şoförünün kendisine ulaşarak, Türkiye'de tedavi olmak istediğini anımsatan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Tır şoförü, 'burada kaza yaptım, ayağımda kırıklar var, beni iyi bir hastaneye getirdiler ama ülkemde olmak istiyorum' dedi. Ambulans uçağımız gitti kendisini Kazakistan'dan aldı ve getirdi. Büyük millet devlet olmak ancak AK Parti'nin siyaset anlayışında vardır. 2002 yıllarında televizyonda haberleri izlediğimde, Almanya'dan Antalya'ya gelen bir turist trafik kazası geçirmiş, Almanya'yı aramıştı. Almanya'dan ambulans uçak gelmiş ve vatandaşını almış götürmüştü. 'Adamların vatandaşı ne kadar değerli, biz o günleri göremeyiz' dedirtiyorlardı bize. Ama bu millet evladı Recep Tayyip Erdoğan çıktı ve 'Almanya'da ne varsa benim milletimde aynısına layıktır' dedi ve bunların hepsini yaptık. Ambulans uçaklarımız, helikopterlerimiz var. Karada, denizde, havada her yerde her türlü hizmeti ayaklarınıza getiriyoruz. Birlik, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacımız var. Hep birlikte, bölmek, parçalamak, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere, biz birlikte büyük bir milletiz diyoruz."

Haberin Devamı

Gece gündüz demeden vatandaşların refahı için çalıştıklarını anlatan Bakan Müezzinoğlu, "En ileri teknolojilerle en modern cihazlarla, çocuk, yetişkin yoğun bakım üniteleriyle, 12 ameliyathanesiyle yalnız Van'ın, bölgenin değil, yarınlarda sağlık turizmiyle bölgenin merkezi olacak. Bölgenin sağlık merkezini Van'da oluşturmayı hedefliyoruz. Sizler hizmetin en iyisine layıksınız. Hekimlerimiz, doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız sizlere şifa dağıtacaklar. Gece gündüz sizlerin yanında olacaklar. Sizlerden istirhamım, şifa dağıtan ellere bu milletin vefasını gösterin" ifadelerini kullandı.

Açılışta konuşan AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay da Başbakan oluşundan bu yana 7'inci kez kente gelen Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ederek, "Depremde buradaki hastane, tek sığınağımız olmuştu. Bütün hastaneler depremde hasar gördü bu hastane bütün deprem boyunca yaralılarımıza şifa dağıttı. Şimdi bu hastane kadar büyük bir hastaneyi daha açıyoruz. Bu hastane bizim gururumuz olacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!