Safranbolu'ya "Çevreye En Çok Yatırım Yapan Belediye" ödülü

Güncelleme Tarihi:

Safranboluya Çevreye En Çok Yatırım Yapan Belediye ödülü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 11:02

Haberin Devamı

KARABÜK (AA) - Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Hayat İçin Su Derneği (HAYSU) ile Uluslararası Girişimciler İş Adamları ve Sanayiciler Derneği (UGİSAD) tarafından düzenlen "Su ve Çevre Ödülleri" töreninde Safranbolu Belediyesi'ne Çevreye En Çok Yatırım Yapan Belediye" ödülü verildiğini bildirdi.

Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerini ödüle layık görenlere teşekkür etti.

Belediye olarak çevreye çok büyük bir önem verdiklerini ifade eden Aksoy, Safrabolu'nun tarihi dokusu nedeniyle bu konunun çok hassas olduğunu söyledi.

Yapılan çalışmaların üst düzeyde devam etmesinde ve ödülün alınmasında en büyük paydaşlardan birinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olduğunu vurgulayan Aksoy, şöyle konuştu:

"Safranbolu Belediyesi olarak 40 yıldan beridir vahşi depolama alanına dökülen evsel atıklarımızın daha derli toplu ve çevreye zarar vermeyecek hale gelmesi için hazırlamış olduğumuz modern Katı Atık Bertaraf Tesisi hususundaki projemizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte başlatmış durumdayız. Yine ödül almamıza vesile olan projelerimizden bir diğeri de şehrin hemen içerisinden geçen kanyonlarımızın evsel ve kanalizasyon atıklarından kurtarılması için yapmış olduğumuz kolektör hatları çalışmamızdır. Yine bu anlamda çevreye saygımız, geçmişi, yad etme hususunda yapmış olduğumuz çeşme restorasyonlarımız ve doğal dokumuzu geleceğe aktarma konusundaki projelerimizdir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!