Safran Deresi'ndeki kirlilik araştırılacak

Güncelleme Tarihi:

Safran Deresindeki kirlilik araştırılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2018 10:19

Safran Deresi'ndeki kirlilik araştırılacak

Haberin Devamı

MANİSA'nın Yunusemre ilçesindeki Atatürk Kent Parkı'nın içinden geçen Safran Deresi'ndeki kimyasal kirlilik ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi önderliğinde düzenlenen toplantıda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile kirliliğin sebebinin araştırılması için karar alındı.

Manisa'daki Safran Deresi'nde geçtiğimiz haftalar içerisinde başlayan kirliliğin devam etmesi üzerine harekete geçildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde konuya çözüm üretilmesi için toplantı düzenlendi. Toplantıya, Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Müdürlüğü, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Kenan Evren Sanayi Sitesi yetkilileri katıldı. Toplantıyla ilgili açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Safran Deresi'ndeki kirliliğin Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) ve Kenan Evren Sanayi Sitesi (KESS) arasında yer alan yağmur suyu hatlarından kaynaklanabileceği yönünde karar verildiğini söyledi.

Toplantıda kirliliğin oluşumunun önlenmesi ve kirliliğin tespiti için denetim yapılması kararı alındığına dikkati çeken Yıldırım, "Manisa Organize Sanayi Bölgesi ve Kenan Evren Sanayi Sitesi'nden gelen ayrı ayrı yağmur suyu hatları var. Bu hatlar üzerinde incelemeler yapılacak. İncelemenin yapılamayacağı yerlerde bacalar açılarak kontrolü sağlanacak. Olası bir kirlenme durumunda, kurum yetkilileri acilen kontrollerini yaparak, kirliliğin kaynağını tespit ediecek. Kurumlar burada ortak çalışma yaparak kontrol ve denetimlerde bulunacak. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün bakanlığa aktardığı konu üzerinde kirliliğe neden olan kaynak tespit edilerek gerekli idari yaptırımlar uygulanacak" diye konuştu.

SAFRAN DERESİ'NİN SON NOKTASI GEDİZ NEHRİ

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldırım, Safran Deresi'nin Gediz Nehri ile buluştuğunun altını çizip, şunları söyledi:

"Deredeki kirlilik bu nedenle Gediz'i de kirletiyor. Kirlenmenin önüne geçmek için gerekli denetim ve kontrol mekanizmalarını harekete geçirdik. Gediz Nehri'nin temizlenmesine yönelik çalışmalarımız kamuoyu tarafından yakından bilinmektedir. Çevreye verdiğimiz önem sadece çevre ile sınırlı değildir. Çevreyi kullanan vatandaşlarımızın da sağlığını ön plana alarak çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir."

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!