Şafak Mahallesi'ne kapalı pazar

Güncelleme Tarihi:

Şafak Mahallesine kapalı pazar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 14:42

Şafak Mahallesi'ne kapalı pazar

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi ve Antalya Semt Pazarcıları Odası işbirliği yapılacak 2 katlı Şafak Kapalı Pazarı'nın temeli törenle atıldı.

Şafak Mahallesi'nde yapılacak kapalı pazarın temel atma törenine Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Semt Pazarcılar Odası Başkanı İsmail Öz, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, esnaf ve vatandaşlar katıldı. Kepez Belediyesi ve pazarcılar odası işbirliğiyle 2 katlı olarak inşa edilecek pazar, betonarme yapının üzerine çelik uzay kafes imalatı ve sandviç panel kaplama şeklinde yapılacak. Yaklaşık 4 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek pazarın, 8 bin metrekare kapalı alana sahip. Pazarın 1'inci katında pazarcı esnafına yönelik 9 dükkân, çay ocağı ve tuvaletler (engelli tuvaleti) yer alacak.

Güvenlik kameraları ve ses sisteminin olacağı pazarın 2'nci katında zabıta karakolu, erkek ve kadın mescidi abdest alma yeri ile esnafın sergi alanları bulunacak. 310 esnafın hizmet vereceği pazarda yürüyen merdiven, 3 ton kapasiteli asansör ve araçlar için rampa da olacak. İhale bedeli 5 milyon olarak belirlenen pazar, 6 ayda tamamlanacak.

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sokak pazarlarını kaldırarak, yerlerine nitelikli semt pazarları yaptıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!