Sadun Boro çalıştayla anıldı

Güncelleme Tarihi:

Sadun Boro çalıştayla anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 22:13

Yelkenlisiyle dünya çevresini dolaşan ilk Türk olan Sadun Boro anısına ‘Denizcilik Çalıştayı’ düzenlendi. Sevenleri Boro’yla ilgili hatıralarını paylaştı, amatör denizcilerin sorunları konuşuldu.

Haberin Devamı

Türk amatör denizciliğinin duayeni, 4 Haziran 2015’te hayatını kaybeden Sadun Boro’nun anısına, dün, doğumgününde ‘Sadun Boro Rotasında Türk Amatör Denizciliğin 21. Yüzyıl Vizyonu’ çalıştayı düzenlendi.

Sadun Boro çalıştayla anıldı

KOÇ’UN MESAJI

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KUDENFOR) ev sahipliği ile Rahmi Koç Müzesi’nde yapılan toplantıya Türk amatör denizciliğinin öncü dünya gezginleri ile Sadun Boro’nun eşi Oda Boro ve kızı Kısmet Deniz Polat, Cumhuriyet’in ilk deniz gezgini Mustafa İhsan Denizaşan’ın kızı Nevin Ersoy Denizaşan ve Antarktika gezgini Sibel Karasu da katıldı. Kendisi de amatör bir denizci olan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’un, Sadun Boro’nun dünya seyahati ve denizciliğe katkılarını anlattığı mesajıyla başlayan çalıştayda, Türk amatör denizciliğinin sorunları ile deniz kirlenmesine karşı mavi kart uygulamasının amatör denizciliğe olan etkileri ele alındı. Işık Aylan, Necati Zincirkıran, Kısmet Deniz Polat, Ekrem İnönü, Haluk Karamanoğlu ve Can Pulak’ın Sadun Boro’yla ilgili anı ve hatıralarını paylaştığı ilk oturumun ardından, katılımcılar Boro’nun teknesi ‘Kısmet’le hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı

TEKNE SAHİPLİĞİ KOLAY İŞ DEĞİL

ESKİ Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necati Zincirkıran da çalıştayda, Sadun Boro’nun, 1965-1968 arasındaki dünya turunu Hürriyet’te nasıl haberleştirdiklerini anlattı. Zincirkıran, denizcilikle ilgili günümüzdeki sıkıntıları da özetle, “Tekne sahibi olmak isteyen pek çok kişi var ama kolaylıklar yok. Kolaylık sadece krediyle olmuyor. Ağaç tekne üreticileri yeni kolaylıklar yaratmalı” diyerek dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!