Sadettin Kaynak, şarkılarla anıldı

Güncelleme Tarihi:

Sadettin Kaynak, şarkılarla anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 16:58

Sadettin Kaynak, şarkılarla anıldı

Haberin Devamı



Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı Türk Sanat Müziği İcra Heyeti, Sadettin Kaynak'ın bestelerini seslendirerek andı.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'ndaki konsere ilgi yoğun oldu. Konser öncesi 1961 yılında yaşamını yitiren Türk Müziği'nin dev bestekarı Sadettin Kaynak'ın müzik yaşamı anlatıldı, fotoğrafları perdeye yansıtıldı. Şef Aydemir Tuncer'in yönettiği konser, koronun seslendirdiği Sadettin Kaynak'ın bestelediği acem-kürdi makamındaki 'Söyleyin; Nerde O Göz Nuru' adlı eseriyle başladı, 'Hazan İle Geçti Şu Benim Ömrüm' şarkısıyla devam etti.

Koro ve solistler, hicaz, uşşak, segâh, nihavendi makamlarındaki 'Son Ümidim de Bitti', 'Gözden Irak Sevgilim', 'Deli Gönül', Ne İdi Ne Oldu Halim', 'Gözüm Yok Şu Cihanda', 'Bir Rüzgârdır Gelir Geçer Sanmıştım', 'Ayrılık Yaman Kelime', 'İncecikten Bir kar Yağar', 'Kalplerden Dudaklara Yükselen Şarkı', 'Ruhuma Gecenin Matemi Doldu', 'Ey İpek Kanatlı Seher Rüzgarı', 'Güller Ne Hoştur', 'Batarken Ufukta Bir Akşam Güneşi', 'Ela Gözlerini Sevdiğim Dilber', 'Leyla Acep Neden Ses Vermiyor' şarkılarını seslendirdi.

Konserin son bölümünde Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca sahneye çıktı, Sadettin Kaynak'ın bir eserini yoğun alkışlar eşliğinde seslendirdi, esprileriyle de izleyenleri güldürdü. Yavaşca'ya katılımından dolayı bir de hediye sunuldu. Yavaşca, salon çıkışında hayranlarıyla hatıra fotoğraf çektirdi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!