Saddam'ın cenazesi Yemen'e götürüldü iddiası

Güncelleme Tarihi:

Saddamın cenazesi Yemene götürüldü iddiası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2006 10:49

Saddam'ın idamının ardından cenazesinin nereye gömüleceğine dair tartışmalar başlarken, Iraklı bir yetkili, Saddam Hüseyin'in cenazesinin Irak'tan ayrılmayacağını açıkladı. Devrik liderin İtalyan avukatı ise cenazenin Yemen'e götürüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

ABD ve Irak yönetimi Saddam'ın cenazesinin ailesine verilmesi ve ülke içinde defnedilmesi halinde mezarın direnişin sembolü olmasından çekiniyor. O yüzden ya gizlice defnedilecek ve mezarı açıklanmayacak ya da Saddam'ın popüler olduğu ve şimdiden mezarı için gönüllü olan Yemen'e gönderilecek. Körfez Savaşı ve Irak'ın işgali sırasında Yemen yönetimi Saddam'ı hep desteklemişti. Zaten Saddam'ın ailesi devrik lideri Yemen'e gömmek istediklerini açıkladı. Saddam'ın ailesine yakın bir kaynak, idam edilen liderin Ürdün'deki kızı Raghd'ın, babasının Irak özgür oluncaya kadar geçici olarak Yemen'e gömülmesini istediğini bildirdi

Ayrıca Saddam'ın Yemen halkı üzerinde de büyük bir popülaritesi vardı.

"SADDAM HÜSEYİN'İN CENAZESİ IRAK'TAN AYRILMAYACAK"

Haberin Devamı

Irak Başbakanı Nuri El Maliki'ye yakın bir Iraklı yetkili, bu sabah erken saatlerde idam edilen devrik Irak devlet başkanı Saddam Hüseyin'in cenazesinin Irak'tan ayrılmayacağını söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen Iraklı yetkili, "Cenaze Irak'tan ayrılmayacak. Şu anda nereye defnedileceğini açıklayamayız, ama defnedilecek" ifadesini kullandı.

Aynı yetkili, Saddam Hüseyin'in idam cezasına çarptırılan üvey kardeşi Barzan El Tikriti ve devrim mahkemesi eski başkanı Avad El Bender'in yakında idam edileceğini de duyurdu ve "Teknik nedenlerden ötürü bugün idam edilmediler" dedi.

Saddam'ın cenazesi öğlen saatlerinde helikopterle alınarak bilinmeyen bir yere götürüldü.

'CENAZESİ YEMEN'E GÖTÜRÜLDÜ'

Iraklı yetkilinin açıklamalarına karşın Saddam'ın İtalyan avukatlarından Giovanni Di Stefano, Saddam Hüseyin'in cenazesinin Yemen'e götürüldüğünü açıkladı.

Di Stefano, Petrella Tifernina beldesinde bugün yaptığı açıklamada, Saddam Hüseyin'in kızlarının konuyu kendisine bir SMS aracılığıyla bildirdiğini duyurdu.

Avukat Di Stefano, Saddam Hüseyin'in cenazesinin uçakla Yemen'e götürüldüğünü belirterek, şunları söyledi:
"Cenaze, Yemen'de toprağa verilecek. Çatışmalar dindikten sonra ise ebedi istirahati için en uygun yer konumundaki Irak'a nakledilecek."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!