Saç dökülme yaşı 18’e düştü

Güncelleme Tarihi:

Saç dökülme yaşı 18’e düştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2008 00:00

Saç dökülmesinin günümüzde yalnızca orta yaşlı erkeklerin sorunu olmaktan çıktığını anlatan HDC Ankara Müdürü Aslı Mumcu, "Saç dökülmesi artık 18’li yaşlara kadar düştü" dedi.

SAÇ ektirme, saç yerleşimi, saç sıklaştırma gibi yöntemlerle kellik sorununun ortadan kaldırıldığını anlatan Hair Design Center (HDC) Ankara Müdürü Aslı Mumcu, saç dökülmesinin 18’li yaşlara kadar düştüğüne dikkat çekti.

Önceki yıllarda 30-35’li yaşlardan sonra saçların döküldüğünü belirten Mumcu, "Günümüzde ise yaş sınırı daha da düştü. 18 yaşından sonra saçları dökülen gençler var. Ve gençler saç dökülmesini büyük bir sorun olarak düşünüyor, saçları dökülmeye başlar başlamaz hemen tedavi oluyorlar. Gençler bilinçli, dökülen saç tellerinin sayısını bile biliyorlar" dedi.

Saç dökülür

Normal saç dökülmesi ile kelliğe gidici saç dökülmesinin birbirinden ayrı olduğunu ifade eden Mumcu, şunları söyledi:

"Saç dökülmesi normal, insan kafasında 100 bin civarında saç teli var ve bu saç telleri sürekli değişim içinde. Saç devamlı kendini yeniliyor. Günlük 50-100 arası saç dökülmesi normal. Erkeklerde normalde genetik ve hormonal etkiler ile saç kalitesi düşüyor ve çabuk dökülmesine neden oluyor. Kadınlarda ise hamilelik ve menopoz döneminden sonra saç dökülmeleri yoğun olarak görülüyor. Günümüzde ise ağırlıklı olarak yanlış beslenme, hormonlu gıdalar, saça yanlış yapılan kozmetik işlemler ve artan stres saç dökülmesinde kelliğe kadar varan sonuçlara neden oluyor" diye konuştu.

Ünlüler de yaptırıyor

Birçok ünlünün de kellik sorunuyla baş başa kaldığını anlatan Mumcu, şunları söyeldi: Onlara da saç ekme ve saç yerleştirme yöntemleriyle bu sorunlarını ortadan kaldırdık. Prof. Dr. Mim Kemal Öke ilk müşterimizdi. Sinema Oyuncusu Mahmut Hekimoğlu, şarkıcı Fatih Ürek ve birçok sanatçı da saç yerleştirme yöntemi ile saçsızlıktan kurtuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!