Sabır barış sağlamıyor

Güncelleme Tarihi:

Sabır barış sağlamıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2010 00:00

Kuzey Kore'nin 23 Kasım'da Güney Kore'ye ait bir adayı bombalayarak 2'si sivil 4 kişiyi öldürmesinin ardından Sarı Deniz'de sular durulmuyor. Güney Kore, düşman kardeşi Kuzey'in tüm tehditlerine rağmen bugün gerçek bomba ve mermilerle yeni bir askeri tatbikat yaptı. Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak, "Bu ülkede sabrın barışı sağlayacağına inanmıştık, ama bu böyle olmadı" dedi. Kuzey Kore resmi ajansı, Pyongyang'ın "kutsal savaş" başlatmaya hazırlandığını bildirdi.

Haberin Devamı

LEBLEBİ GİBİ BOMBA ATTILAR / FOTO GALERİ

KUZEY KORE 23 KASIM'DA ADAYI BU HALE GETİRMİŞTİ

DÜŞMAN KARDEŞLERİN ASKERİ GÜÇLERİ / FOTO ANALİZ

Güney Kore'nin büyük hazırlıklar yaptıktan sonra kara ve havada bugün start verdiği gerçek mermilerle yapılan tatbikat yaklaşık bir saat sürdü. 

SAVAŞ UÇAKLARI BOMBA YAĞDIRDI

İki ülkeyi ayıran sınırın 30 kilometre güneyindeki Pocheon bölgesinde icra edilen tatbikatta Güney Kore savaş uçakları bombalar yağdırırken, karada da tanklar bölgeyi topa tuttu. Bu tatbikatın, Güney Kore tarihinde kış mevsiminde gerçekleştirilen en büyük askeri tatbikat olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak'ın generallerini yanına alarak izlediği tatbikat sırasında yaptığı açıklama Sarı Deniz'deki tansiyonun ne kadar yüksek olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

ORDU ACIMASIZ KARŞILIK VERİR

Lee Myun-bak, "Kuzey Kore kasım ayında Güney Kore'ye ait bir adayı bombalamasına benzer saldırganca bir harekette bulunursa, ordu buna acımasız bir karşılık verecek" dedi.

Kuzey Kore sınırı yakınında görev yapan Kara Kuvvetlerinin ön birliklerinden Kuzey Kore'ye karşı heran uyanık olmalarını isteyen Lee, “Bu ülkede sabrın barışı sağlayacağına inanmıştık, ama bu böyle olmadı” ifadelerini kullandı.

"KUTSAL SAVAŞ HAZIRLIĞI"

Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA, “Kuzey Kore Devrimci Silahlı Kuvvetleri, düşmanca eylemlere karşılık vermek amacıyla, nükleer caydırıcılık temelinde, Kore tarzında adil, kutsal bir savaşa hazırlanmaktadır” ifadesi kullandı. Ajans, haberini, Kim Jong-il'in Kuzey Kore Ordusu başkomutanlığına gelişinin 19'uncu yılı dolayısıyla başkent Pyongyang'da düzenlenen törende hazır bulunan Silahlı Kuvvetler Bakanı Kim Young-Chun'a dayandırdı.

OBAMA'YI UYKUDAN ALIKOYAN ÇATIŞMA

Kuzey Kore 23 Kasım'da Güney Kore'nin sınıra yakın bir adasını bombalayarak 2'si sivil 4 Güney Koreli'yi öldürmüştü. Olayda 17 asker ve 3 sivil de yaralanmıştı. Bu çatışma ABD Başkanı Barack Obama'yı da uykusundan uyandırmış, danışmanları Obama'yı 03.55'de (TSİ 10.55) kaldırarak, gelişmeden haberdar etmişti.

Haberin Devamı

Yine 26 Mart'ta deniz hududu yakınlarındaki Baengnyeong adası açıklarında 46 donanma mensubunun öldüğü Güney Kore savaş gemisinin batmasına, Kuzey Kore denizaltısından atılan torpido sebep olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!