Sabiha Gökçen'de rekor yolcu sayısı

Güncelleme Tarihi:

Sabiha Gökçende rekor yolcu sayısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2009 17:16

Sabiha Gökçen Havalimanı, bir günde 20 bin 714 yolcuya ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, dün 20 bin 714 yolcuyu ağırlayan havalimanının, tarihindeki en yüksek yolcu sayısına ulaştığı belirtildi.

Yolcuların 8 bin 889'unu iç hat, 11 bin 825'ini de dış hat yolcularının oluşturduğu kaydedilen açıklamada, geçen yılın aynı gününe oranla yolcu artışının iç hatlarda yüzde 38,24, dış hatlarda yüzde 116,75 yükseldiği, toplam yolcu sayısının ise yüzde 63,78 oranında arttığı bildirildi.

Açıklamada, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş Genel Müdürü Gökhan Buğday'ın şu görüşlerine de yer verildi:
“Halen havalimanından 4'ü Türk, 36'sı yabancı 40 hava yolu şirketi, dünyanın 28 ülkesindeki 68 havalimanına uçuş gerçekleştirmektedir. 22 Haziran'da yaşanan rekorda, Pegasus'un ilk kez gerçekleştirdiği Brüksel seferinin yanı sıra, AnadoluJet'in yine ilk kez düzenlediği Ankara ve Bodrum uçuşları da etkili olmuştur.

Havalimanımızı seçen yolcularımıza teşekkür ediyoruz. Yeni terminal açılıncaya kadar doğabilecek aksaklıkları ortadan kaldırmak amacıyla Sunexpress ve THY için ek bir terminal yapılarak hizmete sokuldu. Ayrıca, CIP salonunun kapasitesini artırma çalışmaları da devam ediyor. Yapımı devam eden yeni iç ve dış hatlar terminali 29 Ekim 2009'da hizmete girecek ve toplam yolcu kapasitemiz 25 milyona ulaşacak.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!