Sabahattin Ali doğumunun 110'uncu yılında anıldı

Güncelleme Tarihi:

Sabahattin Ali doğumunun 110uncu yılında anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2017 19:26

Sabahattin Ali doğumunun 110'uncu yılında anıldı

Haberin Devamı

 

TEKİRDAĞ,(DHA)-TÜRK edebiyat tarihinin önemli yazarlarından  Sabahattin Ali'nin doğumunun 110'uncu yılında Tekirdağ'ın merkez Süleymanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte anıldı.

Sabahattin Ali'nin 110'uncu doğum yılında Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Ali'nin kızı Prof. Dr. Filiz Ali, kendi kitaplarının yanı sıra babasının kitaplarını da sevenleri için imzaladı. İmza etkinliğinin ardından yönetmen Metin Avdaç'ın çektiği ve Sabahattin Ali'nin hayatını anlatan Sabah Yıldızı isimli belgesel filmin gösterimi gerçekleştirildi.

Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik, Filiz Ali ve Metin Avdaç'ın katılımcıların sorularını yanıtladığı söyleşi ile sona erdi. Söyleşi sonrası Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Prof. Dr. Filiz Ali ve Yönetmen Metin Avdaç'a çiçek vererek teşekkür etti.

'Ölümsüzlüğünün 110'ncu Yılında Bu Toprağın Çınarı Sabahattin Ali' adıyla düzenlenen etkinliklerin ikinci gününde ise Sabahattin Ali şiirlerinden bestelenen ve unutulmazlar arasına giren Melankoli ve Başın Öne Eğilmesin gibi şarkılar, sanatçılar Ali Kocatepe ve Aysun Kocatepe konseri düzenlenecek.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!