Saadet Partisi’nden Seçim Çalışması

Güncelleme Tarihi:

Saadet Partisi’nden Seçim Çalışması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 12:40

SAADET PARTİSİ VAN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI SEÇİM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

Saadet Partisi Van milletvekilleri adayları, yarın kente gelecek olan Saadet Partisi Genel Başkanı ve 81 ilin milletvekili adayları için hazırlıklarını sürdürürken, seçim çalışmalarına da ara vermeden devam ediyorlar.
Cumhuriyet Caddesi esnafını ziyaret eden Saadet Partisi Van milletvekili adayları, yoğun bir destele karşılandı. Ziyarette konuşan Saadet Partisi Van Milletvekili Adayı Fethullah Erbaş, 1 Kasım’da seçim barajı olmayacağının altını çizerek, “2011 yılında yapılan referandumda anayasaya eklenen bireysel başvuru hakkı seçim barajını kaldırıyor. Şöyle ki, anayasanın 148. maddesine bireysel başvuru hakkı eklendi. Buna göre herkes anayasal güvence altında bulunan temel haklarını aramak için başvuru yapabilir. Türkiye Cumhuriyeti, demokratik bir hukuk devletidir. Demokratik devletlerin temel özelliği oyların eşit sayılmasıdır. Yani Cumhurbaşkanı ile dağdaki bir çobanın oyunun bir sayılmasıdır. Anayasaya eklenen bireysel başvuruyla birlikte, bir milletvekili adayının milletvekili seçilecek kadar oy almasına karşın partisi barajı geçememiş, buna partisi barajı geçen ve karşılık daha az oy alan aday milletvekili seçiliyorsa burada bireysel başvuru hakkı devre giriyor. Bu yüzden seçim barajı yoktur” dedi.
“MECLİSTEKİ 4 PARTİ TÜRKİYE’Yİ TIKANMA NOTASINA GETİRDİ”
Meclisteki partilerin kutuplaştırıcı ve ötekileştirici üslubunun Türkiye’yi tıkanma noktasına getirdiğini ifade eden Erbaş, “Bu 4 partinin birbirine bakacak yüzleri kalmadı. Meydanlar veya ekranlar aracılığıyla birbirine laf yetiştiriyor, ‘Bizi onlara mecbur etmeyin’ diye halka yalvarıyorlar. Dördü de kahraman, ama Türkiye yangın yerine döndü. Hükümeti kuramayıp meclisi çalıştıramamalarının sebebi bu. Eğer bu halk gerçeği görürse ve yüreğinin sesini dinlerse Saadet’ten başka gelecekleri kapı yoktur” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!