S-400’lerde iş paraya kaldı

Güncelleme Tarihi:

S-400’lerde iş paraya kaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 23:28

RUSYA’nın silah üreticisi “Rosteh” devlet şirketi Genel Müdürü Sergey Çemezov, Türkiye’nin Rusya’dan almayı düşündüğü S-400 füze sistemiyle ilgili anlaşmanın tüm teknik detaylarının tamamlandığını, anlaşmanın hayata geçirilebilmesinin mali konuya kaldığını söyledi.

Haberin Devamı

Rusya’nın St.Petersburg şehrinde yapılan Uluslararası Ekonomik Forum toplantısında Rusya’nın dünyaya silah satışıyla ilgili açıklamalar yapan Çemezov, “S-400 sistemleri konusuna gelince Moskova ile Ankara arasında bu füzelerle ilgili tüm teknik ayrıntılar taraflar arasında görüşüldü ve tamamlandı. Şu anda S-400 füzeleri anlaşması, mali açının çözüme kavuşturulmasını bekliyor. Daha önce de ilan ettiğimiz gibi Türk tarafı S-400 füzelerini Rusya’nın kendilerine açacağı krediyle almak istiyor. Bu konu silah üreticisi olarak bizim yetki alanımızı aşıyor. Türkiye’ye kredi verilmesi meselesinde Rusya hükümetinin karar vermesi lazım” dedi.

5’İNCİ NESİL SAVAŞ UÇAĞI GÖRÜŞMELERİ

A.A.’ya yaptığı açıklamada ise Rusya ile Türkiye arasında 5’nci nesil savaş uçağı üretiminin de istişare edildiğine dikkati çeken Çemezov, bu konuda Türkiye’nin gerekli altyapıya sahip olduğunu belirtti. Türkiye’nin kendi uçaklarının montajını yapabildiğini hatırlatan Çemezov, “Tüm bu gelişmeler ışığında yeni ve modern bir şeyler yaratabiliriz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!