Rusya'ya PYD dışında Kürt listesi

Güncelleme Tarihi:

Rusyaya PYD dışında Kürt listesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 23:40

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ankara ziyareti sırasında, Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne terör örgütü PYD/YPG dışında diğer Kürt gruplardan katılım olması için Rusya’ya bir liste verildiğini söyledi.

Haberin Devamı

NTV’de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

AFRİN’E GİREBİLİRİZ
“Suriye ve Irak’ta DAEŞ ile mücadelede önemli mesafeler katedildi. Burada Rusya’nın da Amerika’nın da üsleri var. Afrin’e girmemiz için orada birisinin olması ya da olmaması gerekmez. Afrin’den Türkiye’ye tehditler ve saldırılar geliyor. Buraya ansızın da girebiliriz.

LİSTEYİ VERDİK
YPG, Kürtlerin az bir bölümünü temsil ediyor. Biliyorsunuz Suriye Ulusal Koalisyonu var, Kürt Ulusal Koalisyonu var. Bunun dışında Kürt gruplar var, Avrupa’da yaşayan Kürt gruplar da var. Dolayısıyla diyalog kongresinde Kürtleri temsil edecek çok sayıda değişik gruplar var. Tüm onların listesini Rusya’ya verdik. Rusya da onların bazılarıyla temasa geçti. Dolayısıyla Kürtleri kim temsil edebilir, bunların çalışmasını yapıyor, İran ve Rusya ile de bunu paylaşıyoruz. Zaten YPG’nin burada olmasına İran da karşı.” 

AB VİZESİ ÖNEMLİ AŞAMADA
DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Schengen bölgesine (Avrupa Birliği) vizesiz seyahat çalışmalarıyla ilgili önemli bir aşamaya gelindiğini belirterek şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın Schengen bölgesine vizesiz seyahatleri süreci önemli bir aşamaya getirilmiştir. Anılan tarihte uzlaşılan takvimde vize serbestisi sürecinin 2018 yılında tamamlanması öngörülmüştür. Kalan kriterlere ilişkin çalışmalar ve vize serbestisinin sağlanmasına yönelik olarak görüşmeler sürmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!