Rusya lideri Putin'den 'Türkiye' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Rusya lideri Putinden Türkiye açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 14:20

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin, Rusya'nın en önemli ortaklarından biri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Reuters'ın haberine göre, Moskova'daki bir yatırım konferasında konuşan Putin, "Terörle mücadele konusunda Türkiye'yle nasıl ilişki kuracağımızı anlamamız gerekiyor" dedi. 

Putin, Suriye konusundaki mevcut işbirliğinin yetersiz olduğunu sözlerine ekledi. 

Putin, “Terörle mücadele kulvarında aramızda daha yakın çalışmamız lazım. Bizim Suriye’de başlattığımız hava harekatından Türkiye’nin son derece tedirgin olduğunun farkındayız. Suriye’nin yanı sıra Türkiye’de Kürt faktörü de ciddi endişeler yaratıyor. Bugün ülkelerimizin askeri yetkilileri arasında bu hususlarda diyalog mevcut. Ancak bence bu diyaloğun siyasi düzeye de taşınması lazım” dedi.

EKONOMİK İLİŞKİLER

Rus lider, “İnşaat sektöründe Türk şirketleri son yılda 12 milyar rublelik (200 milyon dolarlık) iş yaptı. Türkiye’den bize tarım ürünleri sevkiyatı artıyor. Biz Türkiye’ye ciddi miktarlarda enerji kaynakları satıyoruz” diye ekledi.

Haberin Devamı

Ankara ile Moskova arasında tansiyon, Rusya’nın 30 Eylül’de Esad rejiminin davetiyle Suriye’ye hava operasyonu başlatmasıyla yükseldi. Rus savaş uçaklarının Türkiye hava sahasını ihlal etmeleri ise ilişkileri daha da gerdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Rusya bizi kaybederse çok şey kaybeder” açıklaması yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!