Rusya, Ebola virüsünde biyolojik terörden şüpheleniyor

Güncelleme Tarihi:

Rusya, Ebola virüsünde biyolojik terörden şüpheleniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2015 19:54

Moskova yönetiminin, Ebola virüsünün biyolojik terör sonucu olduğundan şüphelendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Rusya'nın doğusundaki Ulan-Ude'de düzenlenen Uluslararası Güvenlik Konferansında konuşan Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, Ebola virüsünün Gine'de patlak vermesinin tesadüf olmadığını söyledi.

Patruşev, "Radikal unsurlar şu anda biyolojik ve diğer kitle imha silahlarına sahip olmaya çalışıyor. Biyolojik terörizm, Ebola virüsünün meydana gelmesi, biyolojik terörizm alanında yüksek teknolojilerin sonucunda olabilir" diye konuştu.

Güvenliği tehdit eden önemli tehlikelerin başında İslam ile hiçbir bağlantısı olmayan IŞİD'in geldiğini vurgulayan Patruşev, IŞİD ve diğer radikal terör örgütlerine karşı mücadelenin BM çatısı altında yapılması gerektiğini söyledi.

Ebola salgını Şubat 2014'te Afrika'nın batısındaki Gine'de yayılmaya başlamış, daha sonra ülke sınırlarını da aşarak Liberya, Sierra Leone, Nijerya, Senegal, ABD, İspanya ve Mali'de görülmüştü.

Haberin Devamı

Dünya Sağlık Örgütü, 5 Mayıs'taki açıklamasında Batı Afrika'da özellikle Sierra Leone, Liberya ve Gine'de 2013 sonunda ortaya çıkan Ebola salgınında 11 bin 20 kişinin öldüğünü, 26 bin 628 vakanın tespit edildiğini duyurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!