Rusya Başbakanı Medvedev'den küstah suçlama: Türkiye, Karabağ yangınına körükle gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Rusya Başbakanı Medvedevden küstah suçlama: Türkiye, Karabağ yangınına körükle gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2016 14:51

Azerbaycan başkenti Bakü’de temaslarını tamamlayan Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Rus televizyonuna verdiği demeçte, Türkiye’yi “Karabağ yangınına körükle gitmekle” suçladı.

Haberin Devamı

Bakü havalimanında “Vesti” ana haber bülteni muhabirinin sorusunu yanıtlayan Medvedev şöyle dedi:

“Türkiye yönetimi tarafları sakinleştirmek için itidal çağrısı yapacağına, belirli tespitlerini dile getirmeyi tercih etti. Neden? Herhalde amaçları yangına körükle gitmek olduğu için bunu yaptılar.”

Türkiye’nin Kafkaslar bölgesine yakınlığının Suriye’de Rusya ile Türkiye sürtüşmesinin devamı olup olamayacağı sorulduğunda ise Medvedev, “Ben komplo teorileri üretilmesinden pek hoşlanmam. Ancak elbette Karabağ bölgesinde silahların yeniden konuşmaya başlaması vakum ortamında meydana gelmiyor. Belirli güçler Ermenistan ile Azerbaycan arasında patlak verecek ihtilafın Rusya üzerinde ve Ordadoğu bölgesinde yapacağı etkileri hesaplıyor olsa gerek. Siz Türkiye faktörü üzerinde duruyorsunuz. Herhalde onların da tırmanan gerilimde payı var. En azından sorunlu bölgeye komşu olduğunu dikkate alarak söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!