Rus öğrenciler Noel Baba'da

Güncelleme Tarihi:

Rus öğrenciler Noel Babada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 10:50

Rus öğrenciler Noel Baba'da

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'da eğitim gören Rus öğrenciler, öğretmenleri ve velileriyle birlikte Demre ilçesindeki Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'ni ziyaret etti.

Konyaaltı ilçesinde eğitim öğretim yapan Antalya Rus Okulu'ndan bir grup öğrenci, öğretmen ve veli, Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'ne (Noel Baba Kilisesi) geldi. Yeni yıl öncesi Noel Baba'yı ziyaret eden öğrencilere, Antalya Rus Okulu Müdürü Zafer Bikkenoğlu başkanlık etti. Öğrenciler yıl başı öncesi Noel Baba'ya birer dilek mektubu yazdı. Bu mektupları Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'ne konulan bir kutuya atan öğrenciler, kutuyu da kendilerine eşlik eden iki temsili Noel Baba'ya teslim etti. Müzede bulunan Noel Baba'nın mezarında mumlar yakan Rus öğrenciler, bu etkinliğin ardından Myra Antik Kenti'ni gezdi ve ardından Demre sahilinde piknik yaptı.

Okul Müdürü Zafer Bikkenoğlu, "Öğrencilerimiz her yeni yıl öncesi Noel Baba'ya birer dilek mektubu yazıyor. Temsili Noel Baba'ya veriyorlardı. Bu kez bu etkinliği gerçek Noel Baba olan Aziz Nikolaos'un yaşadığı ve mezarının bulunduğu Demre'deki Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'nde gerçekleştirdiler. Demre'nin tarihini, doğal güzelliklerini gördüler. Çok faydalı bir gezi oldu" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!