Rus işadamının öldürülmesi davası ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Rus işadamının öldürülmesi davası ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 09:50

Rus işadamının öldürülmesi davası ertelendi

Haberin Devamı

 

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da bir eğlence merkezinde Rus işadamı Vadim İvanenko'yu nişanlısına tecavüz ettiği iddiasıyla öldürmekten yargılanan Almas Konsbayev'in iddialarını, İvanenko'nun eşi Larisa Devaeva, "Tecavüz olayının yaşandığı iddia edilen tarihte eşim cezaevindeydi" sözleriyle yalanladı.

Moskova'da sebze ve meyve ticareti yapan 48 yaşındaki Vadim İvanenko, 9 Şubat 2015 tarihinde Antalya Lara'daki restoranda Rus arkadaşlarıyla yemek yerken çıkan tartışmada öldürüldü. Olayla ilgili gözaltına alınan 6 kişiden Kazakistan uyruklu 27 yaşındaki Almas Konsbayev hakkında kasten öldürmek, tutuksuz sanık Rus 39 yaşındaki Oleg Pirogov hakkında ise cinayete iştirak suçundan Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Olaydan sonra yurtdışına çıkan ve bir daha duruşmalara katılmayan Pirogov hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Tutuklu yargılanan Almas Konsbayev duruşmadaki ifadesinde, Vadim İvanenko'yu kendisinin öldürdüğünü, diğer sanık Oleg Pirogov'un cinayetle ilgisi olmadığını iddia etti. Vadim İvanenko'yu 3 yıldır tanıdığını anlatan İvanenko, "Rusya'daki nişanlım Oksana beni terk etmişti. Oksana'ya, Temmuz 2014 yılında Vadim'in tecavüz ettiğini öğrendim. Oksana'nın beni bu olay nedeniyle terk ettiğini öğrendim ve Vadim'e kızgındım. Olay günü birlikte otururken Vadim tabancasını çıkarmıştı. Ben de bakmak için kendisinden istedim. Sonra da 'Sende kalsın sonra alırım' dedi. Tabancayı aldıktan sonra onu öldürmeye karar verdim. Vadim'in yanına giderek 1-2 metre mesafeden önce karnına, sonra başına doğru ateş ettim. Tabancanın içindeki bütün mermileri ateşledim.

Tanık olarak dinlenen Oksana Vivchar, bu iddiaları doğrulayarak, Vadim İvanenko'nun kendisini kaçırıp ormanlık alanda tecavüz ettiğini, görüntülerini de kaydettiğini iddia etti.

TECAVÜZ İDDİASI YALAN, EŞİM CEZAEVİNDEYDİ

Vadim İvanenko'nun eşi 37 yaşındaki Larisa Devaeva, tecavüz iddialarını yalanladı. Duruşmaya müşteki olarak katılan Larisa Devaeva şunları söyledi:

"2003 yılından beri evliyiz. 9 yaşında bir çocuğumuz var. Sanıklardan Oleg Pirogov ve eşimin ortak ticari işleri vardı. Ancak olaydan 1-2 yıl önce eşim ve Oleg'in arası açıldı. Eşimle yeni bir hayat kurmak için Alanya'ya gelmiştik. Olay günü de eşim arkadaşlarıyla buluşmak üzere dışarıya çıkmıştı. Almas Konsbayev'i tanımıyorum. Sanığın tecavüz iddiası doğru değil. Tecavüz olayının yaşandığı iddia edilen tarihte eşim cezaevindeydi. Eşim, 5 Mayıs- 26 Eylül 2014 tarihleri arasında Maykop şehrinde tutukluydu. Eşimin ne tür işler yaptığını, niçin öldürüldüğünü de bilmiyorum."

Mahkeme, Oleg Pirogov hakkında verilen yakalama emrinin infazının beklenmesine karar vererek duruşmayı 16 Haziran'a erteledi. Pirogov yakalanamazsa dosyası ayrılarak Almas Konsbayev hakkında karar verilecek.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!