Rus askerin Suriye’de sır ölümü

Güncelleme Tarihi:

Rus askerin Suriye’de sır ölümü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 20:24

Suriye’de 30 Eylül’de muhalif gruplara karşı hava operasyonu düzenleyen Rusya, bu ülkede ilk kaybını verdi. 19 yaşındaki er Vadim Kostenko’nun geçen cumartesi günü Lazkiye yakınlarındaki Hmeymim Hava Üssü’nde kendini asarak intihar ettiği açıklandı. Ancak ailesi bu açıklamaya inanmadı.

Haberin Devamı

Suriye’de operasyonlar yürüten Rus ordusu ilk kaybını verirken, askerin ölüm nedeni tartışma yarattı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın danışmanı Dmitri Peskov olayla ilgili önce bu bilginin Kremlin Sarayı’nda bulunmadığını açıkladı. Ancak ilerleyen saatlerde Rusya Savunma Bakanlığı, “Suriye’deki birliklerimizde teknisyen olarak görev yapan er Vadim Kostenko intihar etmiştir” açıklaması yaptı. Açıklamada, erin telefon kayıtları incelendiğinde bir süre önce Rusya’daki sevgilisinden terkedildiğine dair mesaj aldığı, bununla birlikte soruşturmanın sürdüğü belirtildi. 

AİLE İNANMADI

Böylece bakanlık, erin ölümünün Suriye’deki operasyonlarla ilgisi bulunmadığını öne çıkardı. Krasnodar’daki evlerinde dün İngiliz Reuters ajansına konuşan ailesi ise, oğullarının intihar ettiğine inanmadıklarını söyledi. Anne Svetlana Kostenko, ölüm haberini pazar günü aldıklarını, oğluyla öldüğü gün konuştuğunu söylerken “Oğlumun ölümünün intihar olduğuna asla inanmıyoruz. Her gün telefonla yarım saat konuşuyorduk. Neşeli, mutluydu” dedi. Baba Alexander da “Bize bir kız yüzünden kendini astığı söylendi. Oğlum asla böyle bir şey yapmaz. Onu gerçekten iyi tanıyorum” diye ekledi.

Haberin Devamı

PATLAMA İDDİASI

Suriye’den bir kaynak ise Rus RBK ajansına yaptığı açıklamada, askerin öldüğü gün Suriye’deki Rus hava üssünde şiddetli bir patlama duyduklarını, Kostenko’nun bu patlama sırasında hayatını kaybetmiş olabileceğini söyledi. Kostenko’nun, haziranda askerliğini yaptıktan sonra sözleşmeli er olarak orduda kaldığı, 14 Eylül’de ise Suriye’ye gittiği belirtiliyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!