GeriSeyahat Ruhumuz hep çocuktur
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ruhumuz hep çocuktur

Ruhumuz hep çocuktur

Siyah, gri binalarla dolu Ankara'da, dünyada eşi benzeri az bulunan bir vahayla karşılaşabilir, çocukluğunuzdaki masal diyarının bir anda canlandığını görebilirsiniz. Tunalı Hilmi'deki kafeye gidin. Kapısına geldiğinizde, bir masalın kahramanı olacağınızı anlayacaksınız. Rüyalarınıza vakit ayıracaksınız.

Siyah, gri binalarla dolu Ankara'da, dünyada eşi benzeri az bulunan bir vahayla karşılaşabilir, çocukluğunuzdaki masal diyarının bir anda canlandığını görebilirsiniz. Çünkü Tunalı Hilmi'de alışılmadık bir kafe açıldı. Bebekleri, dekorasyonu, mönüsüyle keyif alınabilecek bir yer. Ancak yanınızda çocuklarınızla giderken dikkatli olun, muhtemelen bebeklerden ayrılmak istemeyeceklerdir.

Siz çocukken binlerce bebeğin olduğu bir dünyada yaşamak istediniz mi? Yaşınız kaç olursa olsun, hala bu fırsatı kaçırmış değilsiniz. Yapacağınız tek şey, Ankara'da Tunalı Hilmi'de dolaşırken, Dolmax kafeyi aramak. Kapısına geldiğinizde, bir masalın kahramanı olacağınızı anlayacaksınız. Hiç düşünmeyeceksiniz ve içeri gireceksiniz. Minik bir şoktan sonra kendinize gelecek ve çiçeklerle bezeli merdivenlerin kollarına tutunarak, içerdeki binlerce bebeği incelemeye başlayacaksınız. Rüyalarınıza vakit ayıracaksınız.

Üstelik bunları yaparken mönüye de göz atacaksınız. Genç aşçı Mehmet Tokmak, yeniliklere açık, denemeye meraklı bir insan. Çin veya Endonezya usulü tavuk, güveçte brokoli, makarna salatası, vejetaryen sandviç, spring roll, carpaccio, tavuk, nane, mısır ve kremalı omlet gibi çok sayıda seçenek sizi bekliyor. Ayrıca sıcak içecekler ve kokteyller de mevcut. Ama alkol yok. Yani çocukluğunuza kırmızı şarap eşliğinde dönemeyeceksiniz.

BEBEKLER EL YAPIMI

Kafede nereye baksanız, çeşit çeşit bebekler var. Kurmalı, müzikli veya hareketli. Hepsi çok az sayıda imal edilmiş, koleksiyon bebekleri. Tayvan'da üretilmişler. Eğer çocuğunuzla gittiyseniz ve yavrunuz onlara hayran kaldıysa, fiyatları 14-500 dolar arasında. 400 çeşit bebek var, toplam sayıları da 1500'ün üzerinde. Kafenin sahibi Atilla Demirel, her yaştan insanın bebeklere talip olduğunu söylüyor. Mekan bu kadar eğlenceli olunca elbette Ankara'nın grup yemeklerinde, özel günlerde çok popüler olmuş. Dekorasyonu ilgi çekici. Son derece özenli hazırlanmış, ayrıntılara çok dikkat edilmiş. Demirel, Ankara'daki bir grup sanatçının dekorasyonu yaptığını belirtiyor. Ahşap işciliği ön planda. Ahşabın doğal dokusu korunarak, mavi, yeşil, gri tonlarda renklendirilmiş. Ve duvarlar özel bir bordür ile kaplanmış. Fiyatlar İstanbul'dan giden insanlara göre çok ucuz. Çok yakında İstanbul ve İzmir'de de şubeleri açılacak.

False