RTEÜ'de mezuniyet coşkusu

Güncelleme Tarihi:

RTEÜde mezuniyet coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 16:52

RTEÜ'de mezuniyet coşkusu

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) - RİZE, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde (RTEÜ) 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi.
RTEÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekilleri Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak,  AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Belediye Başkanı Reşat Kasap, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
REKTÖR: DEVLETTİN, MİLLETİN ADAMI OLUN
Öğrencilere seslenen RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, dünyada nerede bir zulüm varsa sağına soluna bakmadan 'ben varım' diyen bir liderin ismini taşıyan üniversiteden mezun olduklarını vurguladı ve şu tavsiyelerde bulundu:
"Ülkenin menfaatleri, devletin menfaatleri kırmızı çizginiz olsun. Bu ülkenin, bu milletin ve aileniz ile ön önemlisi Allah'ın adamı olun. 15 Temmuz'u unutmayın. Bu milletin olumsuz hain olayları bir daha yaşamaması için taşın  altına elinizi koyun. Devletin yanında yer alırsanız milletin ve devletin adamı olursanız medeniyetinizi bilirseniz bu olumsuzluklar bir daha yaşanmaz."
YAZICI:  BÜTÇEDE EN BÜYÜK PAYI EĞİTİME AYIRDIK
Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da, üniversitelerin bilgi toplumunun en büyük gücü olduğunu belirterek daha çok bilgi üreten toplum olmak zorunda olduklarını söyledi. Üniversitelerin ülkenin kalkınması, sosyal hayatın zenginleşmesi ve dünya milletleri arasında ülkemizi daha ileri taşıma noktasında hayati işlev gören kurumlar olduğuna dikkat çeken Yazıcı, "2006 yılında 76 olan üniversite sayısı bizim dönemimizde 193'e ulaştı. 15 yılda 15 bütçe yaptık. En fazla kaynağı eğitime ayırdık. Bunu imkanlara göre yapıyoruz. Türkiye'nin ekonomisini büyüten sanayicilerimiz, tüccar ve esnaflarımızın da kazandıklarından eğitim alanında ihtiyaçların karşılaması için özendirici düzenlemeleri de hayata geçirdik. Bu alanlar önemli. Milletin imkanlarını önceliklere göre planladık" dedi.
Öğrencilere seslenen ve hiçbir zaman eğilmemelerini, dikleşmeden dik durmalarını isteyen Yazıcı, şunları söyledi:
"Hakkınızı çiğnetmeyin, kimsenin de hakkını çiğnemeyin. Hak çiğneyenlerin karşısında tavrınızı gösterin.  Ülkemizin ortak değerler, üzerinden tartışmaya girmeyin.  Tarihimiz ortak, çok zengin kültürel mirasımız var. Bizi biz yapan tek millet, devlet, bayrak ve vatanımız var. Bunlar ortak değer ve tartışmaya açmayın."
Halk oyunları gösterilerinin ardından törende üniversite birincisi Fatma Nur Keskin, ikinci Edanur Yılmaz ve üçüncü Hümeyra Koç'a başarı belgeleri ve hediyeleri verildi.    

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!