RTEÜ’de balonlu 15 Temmuz anması

Güncelleme Tarihi:

RTEÜ’de balonlu 15 Temmuz anması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 16:29

RTEÜ’de balonlu 15 Temmuz anması

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)- RİZE Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde (RTEÜ) 15 Temmuz anma programı düzenlendi. Etkinlik kapsamında darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden 246 şehidin isimlerinin yazılı olduğu kağıtların bağlandığı kırmızı renkli balonlar gökyüzüne bırakıldı. 
RTEÜ'de, Öğrenci Konseyi Başkanlığı, Yeniler Topluluğu ve Türk Kızılay’ı Topluluğu tarafından 15 Temmuz anma etkinliği düzenlendi. Üniversite’nin Kongre ve Kültür Merkezi önünde düzenlenen programda konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 15 Temmuz gecesi şehit olan 246 şehidin isimlerinin tek tek yazılı olduğu kağıtların balonlara bağlandığını belirterek, “Balonları gökyüzüne bıraktık, şehitlerimizi andık. Üniversite öğrencilerinin kendi değerlerine sahip olmasını, geçmişini ve tarihini bilmesini ve unutmamasını istiyoruz. Öğrencilerimizin bilinçli ve şuurlu olması bizleri ayrıca memnun etmiştir. İnşallah bu güzel düşünce diğer üniversitelere de örnek olur" dedi.
RTEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Recep Tayyip Balıkçılar ise, 15 Temmuz gecesinin tarihe kara bir leke olarak geçtiğini belirterek bu hainliği unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.
Konuşmaların ardından 15 Temmuz marşı eşliğinde öğrenciler, 246 şehidin isimlerini yazdıkları kağıtları balonlara bağlayıp gökyüzüne bıraktı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!