GeriSeyahat Romantik bir masal: Heidelberg
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Romantik bir masal: Heidelberg

Romantik bir masal: Heidelberg

Stresten kaçıp doğanın, yeşilin, tarihin güzelliklerine dalmak ve tüm negatif duygulardan arınmak isterseniz Almanya’nın Neckar Nehri kıyısındaki Orta Çağ şehri Heidelberg tam size göre. Ne Nazilerin ne Amerikalıların zarar vermeye kıyamadığı bu güzel şehri baştan sona gezdim. Sonuç; Burası buram buram romantizm kokuyor.

Heidelberg, yazları çok sıcak kışları da çok soğuk olmayan ve her mevsim ılıman iklime sahip bir şehir. Bu nedenle tüm yıl seyahat listenizde yer alabilmesi mümkün. Bununla beraber Pfalz ve Oden Ormanı tarafından kuşatılmış şehirdeki ağaçların rengarenk görüntüsü, Filozoflar Yolu’nda dökülmüş sarı ve turuncu yaprakların eşliğinde yürüyüş, Carl Theodor Köprüsü’nden şehrin pastel tonlardaki görünüşü, Heidelberg Şatosu’nun o ihtişamı ve şatonun bahçesindeki gingko ağacı sonbaharda bir başka güzel...

Romantik bir masal: Heidelberg

Mimarisi ve doğa güzelliğinden dolayı Almanya’nın “en romantik şehri” unvanını elinde bulunduran Heidelberg, aynı zamanda bir bilim kenti.  Almanya’nın en eski üniversitesinin bulunduğu 'Üniversite Meydanı' diye anılan ve tarihi kütüphanenin de olduğu şehir; sanatın, bilimin ve güzelliğin simgesi... Eski ve Yeni Üniversite Binalarının mimarisi şehri canlı kılan başlıca etmenlerden. Anlayacağınız Nobel Bilim Ödülü 11 kez boşuna Heidelberg’e verilmemiş.

Ara sokaklarında kaybolmak şehri tanımanın en güzel yolu. Balkonlardaki ve dükkan önlerindeki çiçekleri yürürken yapay sanıyorsunuz  ama hepsi canlı ve bakımlı. Binalar çok eski fakat tarihi doku hiç bozulmamış, aynen korunmuş. Bu da şehri romantik kılan bir özellik.

Romantik bir masal: Heidelberg

Almanya’nın en uzun yaya yolu HauptstraBe, şehrin en canlı caddesi. Sıra sıra dizilmiş mağazaları, hediyelik eşya dükkanları, likör butikleri, kafeleri ve restoranlarıyla kalabalıktan hoşlananlar için caddede yürümek çok keyifli.  Sume Çeşmesi’nden başlayan ve Bismarc Meydanı’na kadar uzanan bu caddenin ara sokaklarındaki tarihi evler sizi zamanda yolculuğa çıkarıyor. Arnavut kaldırımlı sokaklarda yürürken kendinizi Ortaçağ’da zannediyorsunuz.

Romantik bir masal: Heidelberg

Şehrin en canlı yeri Marktplatz’a çok yakın olan Gundel... Keyifli çay saatleri ve kahve molaları için ideal. İki yıl üst üste Almanya’nın en iyi pastane unvanını alan Gundel, pasta ve hamur işlerinde oldukça iddialı. İkinci Dünya Savaşı’nda yıkılmayan yegane yerlerden biri olan Heidelberg’i anlatmak  için kelimeler yetmez. Türkiye’den direkt uçuşla Frankfurt’a gidip, havaalanı içinden kalkan hızlı trenle bir saatte Heidelberg’e ulaşabilirsiniz. Özellikle eski şehir bölgesinde konaklamanız, şehri yürüyerek gezmeniz için ideal. Yemek konusunda hiç sıkıntı çekmeyeceğiniz şehirde Türk restoranları da mevcut.

Romantik bir masal: Heidelberg

Otel önerileri: Hotel Goldener Hecht, Hotel Dier Jahresziten, Hotel Hollnder Hof

Restoran önerileri: Vetters Alt, Heidelberger Palmbrau Gasse, Goldener Hecht

Kafe Önerileri: Max Bar, Gundel, Hemingway Cafe

 

Size özel Heidelberg turu için tıklayın!

 

False