Roman kardeşlerimizin isteklerinin takipçisiyiz

Güncelleme Tarihi:

Roman kardeşlerimizin isteklerinin takipçisiyiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2015 23:46

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Roman Açılımı’ toplantısı kapsamında 36 Roman Dernek ve Federasyon temsilcisiyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, “Roman kardeşlerimizin eğitim, sağlık, eşitlik ve barınma talepleri var. Derinden sorunlar yaşayan bir toplumun sorunlarına eğilmek parti olarak da bizim temel görevimiz” dedi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Roman kardeşlerim arasında hiç okula gitmeyen sayısı yüzde 24, üniversite mezunu binde 4, sigortalı çalışan işçi sayısı yüzde 3.5, kayıt dışı çalışan yüzde 96. ‘Bizi dezavantajlı grup olarak adlandırıyorlar, bu ülkenin eşit yurttaşları olmak istiyoruz’ diyorlar. Taleplerine yürekten katılıyorum. İkinci olarak, ‘Avrupa Birliği’nin Romanlarla ilgili stratejileri var. Ama Türkiye’nin yok. Buna ihtiyacımız var’ diyorlar. Haklılar. Özellikle Romanların yoğun yaşadığı yerlerde, kesinlikle bir kadın merkezi olmasını istiyorlar. Mutlaka Roman mahallelerinde etüt merkezleri olmalı. ‘Kentsel dönüşüm bizde daha derin yoksulluğa yol açıyor’ diyorlar. Sulukule örneğini verdiler. ‘Kentin dışına sürüldük’ diyorlar. Romanların olağanüstü bir müzik yetenekleri var. ‘Çocuklarımızın müzik konusunda eğitilmesi lazım’ diyorlar. Romanlara yönelik nefret söylemi var. Bunu asla kabul etmiyoruz’ diyorlar. Taleplerini takip edeceğiz.”

Haberin Devamı

NİHAT’IN HESABI VERİLMELİ

Kılıçdaroğlu, Cizre’de polis tarafından öldürüldüğü iddia edilen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın vurulma görüntüleriyle ilgili şunları söyledi: “12 yaşındaki çocuğun hayatını kaybetmesi üzerine, Başbakan’ın açıklaması oldu. O açıklamanın doğru olmadığı anlaşıldı. Süratle faillerin ortaya çıkarılması ve hesabının verilmesi gerekiyor. 12 yaşındaki çocuk öldürülmemeli bizim ülkemizde. Bir çocuğun öldürülmesinin görüntülerinden insan olarak ne hissedilirse tamamını hissettim. Özellikle evlat acısı
yaşayan bir baba olarak bunu söylüyorum.”

Roman kardeşlerimizin isteklerinin takipçisiyiz
Kılıçdaroğlu'nun eşi evlat acısını ilk kez anlattı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!