Rol modeli Dortmund

Güncelleme Tarihi:

Rol modeli Dortmund
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2013 00:00

Yıllar önce sarı-siyahlı ekibin de ekonomik olarak dibe vurduğunu, takımın ayağa kalkmasında alt yapıdan yetişen oyuncuların önemli rol oynadığını hatırlatan Yiğiner, “Onların en büyük şansı kentin takıma sahip çıkmasıydı. Bizde maalesef bu bilinç tam anlamıyla yerleşmiş değil” dedi.

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, görevde bulundukları süre içinde kulübü yaşatma adına önemli işler yaptıklarını belirtip, “Mücadelemiz, Alman ekibi Dortmund’un yaşadıklarına çok benziyor. Onlar da yıllar önce ekonomik açıdan dibe vurmuştu ama ayağa kalkmayı bildi. Kendi liginde şampiyonluklar kazandı, kupalar aldı, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde son finali oynadı. Onları örnek alalım istiyoruz ama bunun için kent bilincinin yerleşmesi gerekiyor” diye konuştu.

ALTYAPIMIZDAN YENİ YILDIZLAR GELİYOR

Ankaragücü mücadelesinin bir tek Mehmet Yiğiner ve ekibinin mücadelesi olmadığının altını çizen Başkan, şunları söyledi:
“Dortmund, büyük sıkıntı çekerken, kent birleşti, halk takımına sahip çıktı, o takım da düştüğü yerden kalkmasını bildi. Kendi yetiştirdiği oyuncular kulübün yeniden güçlenmesinde önemli rol oynadı. Biz de benzer durumları yaşıyoruz. Transfer yasağı nedeniyle, kendi bünyemiz dışındaki oyunculara bakamıyoruz. Ama öyle bir alt yapı var ki sürekli genç yetenekler yetişiyor. PTT Birinci Ligde mücadele eden takım, tamamen bu kulübün yetiştirdiği isimler. Ben inanıyorum ki bu yıl ikinci ligde başarılı bir performans gösterip, yeniden birinci lige takımı çıkaracaklar.”

Haberin Devamı

ANKARA 100 YILLIK MİRASA SAHİP ÇIKMALI

“Bu kulüp sadece profesyonel futbol takımı olan bir kulüp değil. Bin 500 kişi burada spor yapıyor. Kamu adına önemli bir hizmeti, Anayasal görevi yerine getiriyoruz. Bunların dikkate alınıp, devletin ve MKE’nin bu işe el atmasını istiyoruz. Ankara’da ticaretle uğraşan çok sayıda zengin var. Belediyeler var. Ama maalesef destek yok. Gariban esnaf bu kulübe yardım ediyor. Para babaları etmiyor. Şoför arkadaşım kazandığı paradan bir kısmını kulübe ayırabiliyor. Zengin kesimden hiç destek gelmiyor. Ankara alışveriş festivali düzenleniyor 15-20 trilyon para harcanıyor. Bu kentin en önemli markası için 1 milyon TL göğüs reklamı parası vermeye gelince, (olmaz veremeyiz) deniyor. Bizim öncelikle şehir bilincini ayağa kaldırmamız gerekiyor. Ankara’da ekmek yiyenler, Ankaragücü’nden kaçmamalı. 100 yılı aşkın ata mirasına sahip çıkmalı.”

Haberin Devamı

DORTMUND MUCİZESİ NASIL GERÇEKLEŞTİ

2002’de borsaya açılan kulüp, 2 senede kendini ödeyemeyeceği borçlar altında buldu. Westfalen Stadı bir emlak şirketine satıldı. 2005’te krizden çıkma umuduyla, Şampiyonlar Ligi’ne gitmek için büyük yatırım yapıldı. Takım, son anda küme düşmekten kurtuldu. Kulüp iflas bayrağını çekti. 100 yaşını dolduran kulüp yeni yöntemler aramaya başladı.
Önce taraftar takımına sahip çıktı. (We are Borussia - Biz Borussia’yız) kampanyasıyla sadece onlar değil, Dortmundlu şirketler, kamu kurumları da takımın yanında oldu. Bankalardan borç öteleme, futbolculardan indirim talep edildi. Maaşları ödenmesi için kredi çekildi. Gelirler yoluna koyulup harcamalar kontrol edildi. Maaşlar bütçenin yüzde 50’sini aşmadı. Büyük isimler getirmek yerine, BVB Academy’den çıkanlaa, Nuri Şahin gibi gençler, ucuz transferler tercih edildi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!