Roj TV mektubu sorumsuzluk

Güncelleme Tarihi:

Roj TV mektubu sorumsuzluk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2006 00:00

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyesi 56 belediye başkanının PKK çizgisinde yayın yapan Roj Tv’nin susturulmaması için Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen’e mektup göndermelerine, "Sorumsuzluk" diyerek sert tepki gösterdi.

Gül, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir tarafından Rasmussen’e gönderilen mektupla ilgili olarak, "Belediye başkanlarının, terör örgütüyle ilişkili bir yaygın organıyla ilgili böyle bir talepte bulunuyor olması gerçekten çok çok yanlış bir şey. Bunun olmaması gerekirdi" dedi.

Bu tür hareketlerin sorunların çözümüne yardımcı olmadığını da belirten Gül, DTP’li başkanların bu tavrının, hükümetin bölgeye ve bu soruna gösterdiği ilginin takdir edilmediğini de gösterdiğini söyledi. Gül, şöyle konuştu:

"Gerçekten çok yanlış. Bunlar sorunların çözümüne de yardımcı olan hareketler değil. Anlaşılan sorumluluklarının farkında değiller. Çünkü bu, sorumlu hareket etmemekle ilgili bir şey. Ben bu davranışlarıyla onların sorumluluklarının farkında olmadıklarını görüyorum. Sorumlu davranış içinde olmaları gerekirken hálá çok sorumsuzca hareket etmenin örneği bu."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!