Robotlardan sumo güreşi

Güncelleme Tarihi:

Robotlardan sumo güreşi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2016 11:32

- Bağcılar'da düzenlenen "Kariyer Günleri Programı" kapsamında robotlar sumo güreşi yaptı

Haberin Devamı

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da "Kariyer Günleri Programı", 27. Uluslararası Sumo Robot Yarışması'nın dünya birincisi "Sakin" ile "Çılgın" adlı robotların güreşine sahne oldu.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezinde gerçekleştirilen Kariyer Günleri'ne konuk olan Karabük Üniversitesi araştırma görevlileri Yusuf Karabacak ile Süleyman Çeven, üniversite öğrencilerinin geliştirdiği robotları merkezdeki öğrencilere tanıttı.

Karabacak ve Çeven, öğrencilere son dönemde önemli aşama kateden robot teknolojisiyle ilgili bilgiler verdi.

Akademisyenler, robot parçaları hakkındaki sunumlarında karmaşık devre sistemleri, elektronik devre kurulumu, mekanik sistem oluşturulması ve bu sistemlerin bir araya getirilmesi konularında uygulamalar yaptı.

Haberin Devamı

Etkinlikte 27. Uluslararası Sumo Robot Yarışması dünya birincisi paşpehlivan "Sakin" ile diğer robot "Çılgın" arasında mini bir müsabaka düzenlendi. Kıyasıya geçen güreş sonucunda şampiyon "Sakin", "Çılgın"ı tuş etmeyi başardı.

Bağcılar Belediyesi tarafından hizmete sunulan Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezinde her ay alanında tanınmış isimlerin katıldığı programlar düzenleniyor. Katılımcılar, öğrencilerle mesleki bilgi ve tecrübelerini aktarıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!