Robotla seks anlaşması

Güncelleme Tarihi:

Robotla seks anlaşması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2015 15:02

Japonya'da üretilen Pepper isimli "duygusal robot" üretilince, üretici ilginç bir "anlaşmayı" da zorunlu kıldı. Ancak bazı yazılımcılar oyunu bozdu ve robotun ön ekranında meme izlenimi veren görüntüler çıkmasını ve flört etmesini sağlayan bir ek program geliştirdiler.

Haberin Devamı

Ürünü satın alanlar robotla seks yapmaya çalışmayacaklarına dair sözleşme imzalıyorlar. Satışa çıkar çıkmaz bin kadar insanın satın aldığı robotun fiyatı ise 1300 sterlin yani yaklaşık olarak 6 bin Türk Lirası'na tekabül ediyor. SoftBank isimli firmanın "robotla seks yapmak ya da cinsel yaklaşımlarda bulunmak yasaktır" maddesi ise Japon bilgisayar yazılımcıları tarafından kırıldı. Program yazılımcıları, robotun ön ekranına meme görüntüsü veren ve dokunulduğunda tepki veren bir yazılım geliştirdiler.

Robotla seks anlaşması

Bazı uzmanlar ise "seks robotlarının" diğer robotlardan daha fazla empati sağladığını söylüyor. Pepper isimli robot sahipleriyle kısa diyaloglar kurabiliyor, konuşabiliyor, tavsiyeler verip bazı duyguları hissetmiş gibi tepki verebiliyor.

Haberin Devamı

Robotla seks anlaşması

Pepper'ın kadın yaratıcısı ise bu yeni programdan dolayı üzgün. Tabii diğer taraftan bu tür robotların kısa sürede inanılmaz satış oranlarına yükselmesi de insanların yalnızlığını gidermek için buna başvurduğunu gösteriyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!