Rize'ye Tüp Bebek Merkezi isteği

Güncelleme Tarihi:

Rizeye Tüp Bebek Merkezi isteği
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 11:17

Rize'ye Tüp Bebek Merkezi isteği

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) - RİZE Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yeşim Bayoğlu Tekin, Tıp Fakültesi bünyesinde açılacak bir tüp bebek merkezinin Rize için bir ihtiyaçtan çok zaruret haline geldiğini söyledi.

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Rize Şubesi tarafından Babillon Hotel'de tüp bebek tedavisinde güncel teknolojiler konulu seminer düzenlendi. Seminerde konuşan Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Rize Şubesi Başkanı Doç. Dr. Yeşim Bayoğlu Tekin, RTEÜ Tıp Fakültesi bünyesinde kısırlık tedavisi konusunda hizmet verdiklerini ve aşılama yöntemi ile gebelik oranlarının diğer merkezlere göre oldukça yüksek oranda olduğunu söyledi. Rize için Tıp Fakültesi bünyesinde açılacak bir tüp bebek merkezinin bir ihtiyaçtan çok zaruret haline geldiğini belirten Bayoğlu, “Çocuk sahibi olmak için başvuran hasta sayısı her geçen gün artıyor. İlimizde tüp bebek merkezi kurulması için Tıp Fakültesi adına gerekli girişimlerde bulunduk. Rize halkının da bu konu hakkındaki taleplerini dile getirmeleri gerekiyor” dedi.

Seminerde konuşan Prof. Dr. Bülent Tıraş da, tüp bebek tedavisinde son yıllarda kullanıma giren mikro-çip yöntemi sayesinde başarı oranlarının en yüksek seviyelere ulaştığını belirterek, tüp bebek başarı oranlarının bu yöntem sayesinde yüzde 65’lere ulaştığını ifade etti.

Bölgedeki Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlarının yoğun ilgi gösterdiği seminerde, kısırlık tedavisindeki son gelişmeler, güncel tedavi yöntemleri ve başarıyı artırmada etkili olan faktörler anlatıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!