Rize’de yatırımlar ele alındı

Güncelleme Tarihi:

Rize’de yatırımlar ele alındı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 15:54

Rize’de yatırımlar ele alındı

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) – RİZE'de Vali Erdoğan Bektaş başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yatırımlar ele alındı.

Rize Valiliği Ayder Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Erdoğan Bektaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile diğer yetkililer katıldı. Toplantıda konuşan Vali Erdoğan Bektaş, ağır kış şartlarını geride bırakarak yaz sezonuna ve yatırım sezonuna hazırlandıklarını belirtti. Rize için hayal ötesi bir proje olan Rize-Artvin Havalimanı’nın temelinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atıldığını hatırlatan Vali Bektaş, “Bu yatırım Rize adına önemli bir dönüm noktası. Rize’nin tarihine baktığımızda bu kapsamda büyük yatırım olarak Karadeniz Sahil Yolu ve Ovit Tüneli'ni de sayabiliriz. Rize-Artvin Havalimanı bütün bu yatırımlardan daha fonksiyonel. Havalimanının bitmesiyle Rize’nin çehresi değişecek. Başta turizm olmak üzere bütün sektörlere olumlu katkı sağlayacak. Çünkü Rize’den Artvin’e, hatta Batum’a kadar büyük bir interlanda hizmet verecek” dedi. 

Dönem içerisindeki kamu yatırımlarına değinen Vali Bektaş, “Ulaştırma sektöründe 2 milyon, tarım sektöründe 117 bin, enerji sektöründe 2,8 milyon, sağlık sektöründe 374 bin, eğitim sektöründe 9,1 milyon, turizm sektöründe 587 bin, imalat gıda sektöründe 12,4 milyon ve diğer kamu hizmetleri sektöründe 26,7 milyon lira harcama yapıldı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!