Rize’de ‘Kaldırımlar hak sahiplerine’ projesi başlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Rize’de ‘Kaldırımlar hak sahiplerine’ projesi başlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2017 16:14

Rize’de ‘Kaldırımlar hak sahiplerine’ projesi başlatıldı

Haberin Devamı

Aytekin KALENDER/RİZE, (DHA) – RİZE’de belediye ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile kaldırım işgallerini önlemek amacıyla ‘Kaldırımlar hak sahiplerine’ projesi başlatıldı.  

Tuzcuoğlu Memişağa Parkı’nda ‘Kaldırımlar hak sahiplerine’ projesi için tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, yaya kaldırımlarının vatandaşlar tarafından kullanımını sağlamak amacıyla sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle bir çalışma başlattıklarını belirterek bu çalışmanın topyekun bir faaliyet gerektirdiğini söyledi. Bütün paydaşlarla beraber bu çalışmayı yürüteceklerini ifade eden Kasap, şöyle dedi:

“Aynı zamanda halkımızı da bu işin içine katmamız gerekiyor. Hep birlikte ancak bunun altından kalkabiliriz. Burada alışılagelmiş bir davranış şekli vardır. Bunu bir şekilde vatandaşlarımıza ve esnafımıza aktararak daha yaşanılabilir bir Rize oluşturmak açısından bu çalışmayı başlatıyoruz. Bu manada şehrimizi 3 bölüme ayırdık. Öncelikle daha çok çarşı merkezi olarak bilinen bölgeyi, daha sonra da doğu ve batıdaki bölgeleri içerecek şekilde çalışmamız gerçekleştirilecek. Amacımız herkesi mutlu edecek bir çözüm yolu ortaya koymaktır. Bu nedenle çalışmamızın ilk bölümünde bilgilendirme faaliyetlerini gerçekleştireceğiz. Davranışların olması gerektiği gibi olmasını sağlamayı amaçlamaktayız. Daha sonraki aşamada bunun denetimini gerçekleştireceğiz. Bundan sonra inşallah Rize’mizde yaya kaldırımlarının vatandaşlarımızın daha rahat kullanabileceği bir atmosfere gelmesini sağlayacağız.”

“BİRBİRİMİZİN HAKLARINA SAYGILI OLMALIYIZ”

Şehirde yaşayan vatandaşların bir kısmını cezalandırıp bir kısmını ödüllendirme noktasında olmayacaklarını belirten Kasap, “Hep birlikte birbirimizin haklarına saygılı olmanın gayreti içerisinde olacağız. Her şeyden önce bu bir kul hakkıdır. Yaya kaldırımları yayaların kullanımına gelecektir. Amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Bu doğrultuda uzun soluklu bir çalışma gerektiriyor. Sabır gerektiriyor. Yılların getirdiği bir alışkanlık ve davranış şekli söz konusudur. Bunun bir şekilde bertaraf edilmesi noktasında herkesi mutlu edecek bir çözüm ortaya koymamız gerekiyor. Bu çözümde inşallah bu projeyle gerçekleştirilecektir.” ifadelerini kullandı.

Rize’deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri de projeye destek verdiklerini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!