Rize'de 325 köy yolu kardan ulaşıma kapandı

Güncelleme Tarihi:

Rizede 325 köy yolu kardan ulaşıma kapandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 11:15

Rize'de 325 köy yolu kardan ulaşıma kapandı

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) - RİZE'de bir süreden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 325 köy yolu ulaşıma kapandı.
Birkaç günden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezinde 40 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, yüksek kesimde 1 metreyi aştı. Kar nedeniyle ulaşıma kapanan 325 köy yolunun açılması için Özel İdare ekipleri yoğun bir çalışma başlattı. Rize Belediyesi ekipleri de, kent merkezinde karla kaplı sokakları temizlemek ve yolları ulaşıma açmak için aralıksız çalışıyor.
HASTAYA KAR PALETLİ AMBULANSLA ULAŞILDI
Derepazarı İlçesi'nde, yolu kardan kapanan Çukurlu Köyü'ndeki evinde rahatsızlanan 75 yaşındaki Selim Demirel'in yakınlarının yardım istemesi üzerine harekete geçen Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, kar paletli ambulansla köye gitti. Evin önündeki kar kaplı  patika yolu küreklerle açtıktan sonra hasta Selim Demirel'e ilk müdahaleyi evinde yapan ekipler, ardından da hastayı alarak Rize Devlet Hastanesi'ne ulaştırdı.
Rize'de yoğun kar eğlenceli görüntülerin de ortaya çıkmasına neden oldu. Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği üyesi 7 kadın, kar yağışı altında yöresel türküleri seslendirdi. Ekibin kayda aldığı görüntüler sosyal medyada ilgi çekti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!