Rize Valisi Bektaş: Havalimanı ve Yeşil Yol projeleri bölgeye olan talebi artıracak

Güncelleme Tarihi:

Rize Valisi Bektaş: Havalimanı ve Yeşil Yol projeleri bölgeye olan talebi artıracak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 12:22

Rize Valisi Bektaş: Havalimanı ve Yeşil Yol projeleri bölgeye olan talebi artıracak

Haberin Devamı

RİZE Valisi Erdoğan Bektaş, Rize-Artvin Havalimanı ve Yeşil Yol projelerinin tamamlanmasıyla bölgeye olan talebin artacağını söyledi.
Turizm Haftası dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rizem Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aydoğan, yönetim kurulu üyeleri Vali Erdoğan Bektaş’ı ziyaret etti. Yaklaşan turizm sezonu öncesi, Rize’yi ziyaret edecek turistlere gerekli konforun sağlanması için yapılması gereken uygulamalar konusunda görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, Rizem Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan turizm sektörüne sağladığı katkılardan dolayı Vali Erdoğan Bektaş’a teşekkür etti.
Rize’nin doğal güzellikleri, tarihi eserleri, kültürel varlıkları, florası, faunası ve Kaçkar Dağları’nın yanı sıra termal turizm değerleri ile rafting, kano, kayak, trekking sporlarına uygun parkurlarıyla geniş bir turizm yelpazesine sahip olduğunu ifade eden Vali Erdoğan Bektaş da, "Bu değerlerin her biri bizim birer ürünümüz. Bizlere düşen görev, bu değerlerimizin tanıtımını ve pazarlamasını iyi yapıp, Rize’yi turizm sektöründe hak ettiği noktaya taşımak olmalıdır" dedi. Son yıllarda Arap turistler ve turizmcilerin bölgeye yoğun ilgi gösterdiğini hatırlatan Vali Bektaş, şunları söyledi:
"Turizm sektöründeki en önemli sıkıntılarımızdan biri kalifiye elaman sıkıntısı, bir diğeri de turizm sezonunun kısa bir döneme sıkışmış olmasıdır. Rize-Artvin Havalimanı ve Yeşil Yol Projesinin tamamlanmasıyla birlikte bölgeye olan taleplerin artacağını dikkate alarak bu sorunlarımızı bir an önce çözmemiz gerekiyor. Biz idare olarak Rize’de kış turizmini canlandırmak ve sezonu 12 aya yaymak adına Ayder’de Türkiye’nin en büyük kayak merkezini yapmak için gerekli çalışmalara başladık. Turist gittiği yerde rahat etmek ister. Konfor ister. Sizler de sektördeki gelişmeleri yakından takip edip, bu profesyonel hizmeti misafirlerinize sunabilmek adına personellerinizi sürekli hizmet içi eğitimlere tabi tutmalısınız. Ancak bu şekilde turizm sektöründe ön plana çıkabiliriz.”

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!