Reyhanlı MYO’da Sosyal Hizmetler Programı hayata geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Reyhanlı MYO’da Sosyal Hizmetler Programı hayata geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 12:26

Reyhanlı MYO’da Sosyal Hizmetler Programı hayata geçirildi

Haberin Devamı

Ferhat DERVİŞOĞLU/ REYHANLI(Hatay),(DHA)-  HATAY’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki MKÜ, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda ‘Sosyal Hizmetler’ programı hayata geçirildi.
Önceki dönemdeki Dış Ticaret-Bankacılık Ve Sigortacılık-Lojistik-Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programlarına ek olarak bu defa ‘Sosyal Hizmetler’ programının hayata geçirildiğini söyleyen Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç Dr. Mehmet Duruel, "Ülkemizdeki işgücü profilinin dağılımına bakıldığında nitelikli eleman istihdamı talebi her geçen gün artmaktadır. Yaşanılan yoğun rekabet ve kalite çalışmaları bu durumun ortaya çıkmasındaki temel faktörlerden öne çıkanıdır. Bu gerekçe ile hazırlanan program önerisinde bu alanda eğitim görecek öğrencilerimizin mesleki teorik bilgilerin yanı sıra, teknolojinin olanaklarını kullanabilen, uygulama yetisi yüksek bireyler olarak yetiştirilmesi hedeflenmiştir" dedi. Program mezunlarının, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda, SGK’da, İş ve İşçi Bulma Kurumu’nda, sosyal hizmet il müdürlüklerinde, rehberlik ve araştırma merkezlerinde, çocuk bakım yurtlarında, kreş ve gündüz bakımevlerinde, yetiştirme yurtlarında, hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, ruh sağlığı kurumlarında, huzurevi ve dinlenme yurtlarında, cezaevleri ve çocuk ıslahevlerinde, emniyet müdürlüklerinin çocuk bürolarında çalışabileceklerini sözlerine ekleyen Duruel, mezunların özel kreş ve gündüz bakımevi, huzurevi açma hakları olduğunu da kaydetti.

Geniş çalışma alanları olması nedeniyle mezunların iş bulma olanaklarının yüksek olduğunu kaydeden Duruel, İngilizcenin dışında 4 dönem boyunca devam edecek mesleki Arapça dersini de ekleyerek Sosyal Hizmetler eğitiminde de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!