Ressam Özay'dan resim sergisi

Güncelleme Tarihi:

Ressam Özaydan resim sergisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2017 13:34

Ressam Özay'dan resim sergisi

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)-RESSAM Haydar Özsoy'un 'Nazım Hikmet Resimleri' isimli kişisel resim sergisi Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde sergilenmeye  devam ediyor. 
Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden 2001 yılında mezun olan Özay, dünya çapında tanınan büyük şair Nazım Hikmet'in ölümsüzlüğünün 54. yılı anısına hazırladığı resimlerden oluşan sergi, ''Salkımsöğüt'' ve ''Masalların Masalı'' gibi Nazım Hikmet'in şiirlerinin resimsel yorumlarından, şairin şarkılarının sözlerini yazdığı ''Lüks Hayat'' operetinden yapılmış resimlere kadar uzanıyor. Nazım'ın Bursa ve Çankırı hapishanelerinde kitapla, şiirle dolu yaratıcılık anları ile tiyatro ve klasik müzikle ilgili birbirinden farklı sahneler de sergilenen eserlerin konuları arasında. 
Ressam Özay, ''Nazım Hikmet Resimleri'' resim sergisini İstanbul'dan sonra Ankara'da sergilemekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ''Sergimi ticari amaçlı olarak açmadım. Büyük şairimizin aramızdan ayrılışının 54. ölümsüzlüğünün anısına hazırlanarak sergimi gerçekleştirdim. Bundan sonra sanatsal çalışmalarımda Ruhi Su, Karacaoğlan ve Şeyh Bedrettin Destanı gibi konulara yoğunlaşarak eserler ortaya koymaya çalışacağım'' dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!