Ressam Kalfa'nın 'Sokaklar ve Suretler' sergisi

Güncelleme Tarihi:

Ressam Kalfanın Sokaklar ve Suretler sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 10:07

Ressam Kalfa'nın 'Sokaklar ve Suretler' sergisi

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- SANATSAL çalışmalarını Ankara'da sürdüren ressam Zafer Kalfa, 'Sokaklar ve Suretler' isimli 8'inci kişisel resim sergisini Hotel Houston Sanat Galerisi'nde sanata gönül verenlerle buluşturdu. Kalfa'nın 50'den fazla yağlı-sulu boya, kağıt ve tuval üzerine soyut figüratif tarzda  karışık teknikte yaptığı eserler, davetliler tarafından ilgiyle izlendi. 
Ressam Zafer Kalfa sergi açılışında yaptığı açıklamada, "Son 10 yıldır sanatsal çalışmalarımı Ankara'da sürdürüyorum. Sergimde yer alan eserlerim, bohem tarzda yaşayan sokaklar ve o sokaklarda yaşayan insanlara ait. Ankara'da ikini kişisel sergimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi. Sergi, 20 Eylül 2017 tarihine kadar izlenebilecek.
Resim eğitimine 1995 yılında açılan Trabzon Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde başlayan Zafer Kalfa,  2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamladı. Sanatta birçok ödüle sahip olan Kalfa, "20 yıllık sanat hayatımda 8 kişisel ve birçok karma sergilere katıldım.  'Sokaklar ve Suretler' isimli sergimde yer alan eserlerin çoğunluğu sokaklarda yapılmış çalışmalardır. Bir süre gazetelere sanatla ilgili yazı dizileri hazırladım. Birçok belgesel ve kısa metrajlı belgesel çekimlerim oldu. 2015 yılından bu güne kadar Amerika Birleşik Devletleri'ndeki modern resim hareketleri üzerine çalışmalarım devam etmektedir. Bu kapsamda Museum of Modern Art'ın arşivlerinde araştırma yapmak için bir süredir New York'ta bulundum ve konu ile yayınlarım devam etmektedir" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!